Cestovne utrke — 05 lipnja 2007 -
Luka Nervo na najvišoj stepenici na Panonijaringu.

 

16 godina, na motorima "jaše" već od pete godine. Dolazi iz dobro poznate obitelji u kojoj je ’90-tih godina njegov otac, Miljenko Nervo vozio utkre. Dakle, Luka ima sve predispozicije da postane velika zvijezda. Ono najbitnije, ima maksimalnu logističku, psihičku i fizičku potporu svoga oca. Sa 16 godina je rijetko koji vozač jednostavno zabljesnuo. Sjećam se razgovora sa prijateljem iz Slovenije, izjavio je "evo Hrvatima Jermana, sada samo da ga ne upropaste". Nadamo se da se to neće dogoditi te da će Luku netko od bitnih ljudi prepoznat ove godine te da će ga povest na pravi put. Vjerujemo da će Lukina obitelj prepoznati prave ponude te da ćemo o Luki dogodine slušati i čitati u stranim novinama.
No vratimo se malo u prošlost. Luka je rođen ne tako davne 1991. godine. Od malih nogu je bio okružen motorima pošto mu je otac bio aktivni trkač. Već sa 4. godine je dobio svoj prvi motor, Yamahu PW 50, da bi samo godinu dana kasnije njega zamijenio za nešto jači corss Kawasaki 60 ccm, pa odmah nakon toga 80 ccm. Sa 9 godina je već vozio tatinu Yamahu 250 ccm i pokazao veliki talent skokovima na cross stazama. Kako se obitelj Nervo nije posvetila utrkama na cross stazama, Luka je neko vrijeme  vozio skutere da bi od nedugo sjeo na Apriliju RS 125.
Dakle, to su bili počeci Lukine karijere. Ovu godinu je započeo fenomenalno. Hungaroring, treće mjesto, Grobnik drugo mjesto, Panonija ring prvo …. Naslov prvaka Hrvatske vjerujemo da nije upitno, no hoće li Luka već u prvoj svojoj sezoni osvojiti i naslov prvaka Alpe Adrija. Čeka ga još dosta utrka, navijat ćemo za njega na svakoj i nadamo se da ćemo ga uvijek gledati na postolju.
 

Na Panonijaringu, Luka je bio drugi samo dva kruga.

Share

About Author

admin