Hrvatski motosport — 22 ožujka 2010 -

Prva utrka na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu održat će se u subotu, 27.3. s početkom u 15:30 sati. Speedway klub Unia organizira utrku „Speedway lige“ u kojoj sudjeluju tri države: Slovenija, Češka i Hrvatska. U subotu će snage odmjeriti Hrvatska protiv Češke, a našu ekipu vodit će najbolji hrvatski vozač Jurica Pavlic.
 

 

U ekipi će također voziti ostali hrvatski vozači Dino Kovačić, Ivan Vargek, Renato Cvetko i Jasmin Ilijaš, a u pomoć im stižu dvojica poljskih vozača: Lukasz Jankowski i Robert Mikolajczak. Češku ekipu čine vozači: Holub, Hladky, Milik, Čejka, Fencl, Brummer, Hadek. Sistem natjecanja jest 15 vožnji, po uzoru na poljsku ekstraligu, te se svaka ekipa sastoji od 7 vozača. U svakoj vožnji izlaze vozači u parovima, što pridonosi atraktivnosti utrke. Za ovu utrku bit će otvorena samo tribina na startnoj ravnini, s jedinstvenom cijenom ulaznica od 50 kn.
 

Nakon utrke, s početkom u 19:00 h na stadionu Milenium u VIP dvorani održava se Godišnja skupština kluba. Pozvani su svi koji se žele uključiti u rad kluba, raditi u organizaciji utrka ili učlaniti se u klub Uniu. Godišnja članarina iznosi 100 kn.
 

Tekst: Darija Pavlic
 

Share

About Author