Speedway — 21 srpnja 2006 -
Prvi zavoj u Krškom

Ujednačen učinak svih donio drugo mjesto

Prvenstvo Hrvatske, Austrije i Slovenije za ekipe nastavljeno je u 15. srpnja u subotu utrkom u Krškom. Pobjeda je pripala ekipi Slovenije I.ispred Hrvatske, a odluka je pala najtješnje što se može – Jernej Kolenko je u dodatnoj vožnji bio bolji od Jurice Pavlica. Objema ekipama pripast će po 46 bodova u ukupnom poretku. Treća je bila ekipa Slovenije II. sa 42 boda, dok je na posljednjem, četvrtom mjestu utrku završila ekipa Austrije. U Hrvatskoj ekipi ponovno je bio najbolji Jurica Pavlic, sa 14 bodova – jedini bod je ispustio samo u izravnom dvoboju s najvećim rivalom te večeri, Jernejom Kolenkom. No, dobrom rezultatu pridonjeli su svi – Nikola
Martinec je osvojio 11 bodova, Marko Vlah 9, Ivan Varegek 8, a Marko Oto 4 boda.Nakon utrke u Krškom u ukupnom poretku vodstvo je zadržala Slovenija I. sa 201 bodom, ispred Hrvatske sa 194 boda, dok je treće mjesto preuzela Slovenija II. sa 140 boda, a na začelje pala Austrija sa 116 boda. Sljedeća utrka ekipnom prvenstva triju nacija održat će se na hrvatskom terenu u Prelogu, 10. rujna, a onda sljede još jedna utrka u Krškom pa dvije u Austriji. Nadamo se da će naši vozači u sljedećim trkama svojim dobrim nastupima preuzeti vodstvo u ukupnom poretku.

Prva pozivna utrka na Mileniumu

U subotu je speedway klub Unia iz Donjeg Kraljevca domaćin utrke za Zlatnu jabuku – nagradu Općine Donji Kraljevec. Bit će to prilika za ljubitelje speedwayja da ponovno pozdrave Juricu Pavlica, koji je već ove godine nanizao seriju značajnih međunarodnih rezultata. No, odlična forma ne čini ga jedinim favoritom za pobjedu – među vozačima iz devet zemalja tu su i Bohumil Brhel iz Češke, Robert Mikolajczak iz Poljske te Britanac David Howe kojemu je prvi nastup pred hrvatskom publikom nedavno u Prelogu pokvarila kiša. Drugi hrvatski predstavnik bit će Nikola Martinec koji je također željan međunarodne afirmacije. Početak priredbe na stadionu Milenium je u 19,30 sati.

Share

About Author

admin