Speedway — 29 ožujka 2007 -
Za organizaciju jedne speedway priredbe potreban je
veliki broj dobro uvježbanih djelatnika. Članovi speedway
kluba Prelog nakon zadnje utrke prošle sezone
 
Nova speedway sezona već nam polako kuca na vrata. Vremenske (ne)prilike ove godine išle su na ruku hrvatskim vozačima koji su u oba kluba vrijedno trenirali cijelu zimu.
Vozači iz Speedway kluba Prelog tri puta tjedno posjećivali su teretanu pod stručnim vodstvom prof. Juraja Delladia da tjelesno spremni dočekaju novu sezonu. Ovo je vrlo važna godina za prvog vozača iz Preloga, Nikolu Martinca, jer s navršenih šesnaest godina ima pravo nastupa na svim međunarodnim juniorskim natjecanjima. Želja mladog Martinca je plasman u finale juniorskih prvenstava Europe i svijeta.
Teškim padom prošle godine Željko Feher, kao najiskusniji vozač u preloškom klubu, prekinuo je nažalost vozačku karijeru, ali je ostao vrlo aktivan kao mehaničar i glavni trener dvojice mladih vozača od kojih se ove godine očekuje da naprave svoje prve službene krugove na stazi. Marko Vlah zbog prirode svog posla nije bio u stanju odraditi zimske pripreme i pitanje je kako će izgledati na početku sezone. Njegov talent je neosporiv, ali je pitanje neće li pomanjkanje treninga kroz zimu ostaviti traga na rezultate u ovoj sezoni. Od Marka Ota očekuje se da ove sezone načini prekretnicu u karijeri i da zareda nekoliko dobrih rezultata.
U drugom hrvatskom (međimurskom) klubu Uniji iz Goričana sve se vrti oko aktualnog juniorskog prvaka Europe, a činjenica da je cijele godine vrijedno trenirao daje nam za pravo očekivati puno dobrih rezultata. Važno je spomenuti da je Jura Pavlic ove sezone potpisao za poljski klub iz ekstra lige, Uniju iz Leszna, u kojoj se uz skupljanje međunarodnih iskustava očekuju i zapaženiji rezultati u prvoj sezoni u Poljskoj. Jura će voziti i talijansku ligu u kojoj je prošle godine bio vrlo uvjerljiv. Što se tiče osalih vozača iz Unije valja napomenuti da su i Ivan Vargek i Renato Cvetko vrijedno trenirali pa se očekuje njihov veliki doprinos u Hrvatsko-Austrijsko-Slovenskom prvenstvu. Velika nada Unije iz Goričana zasigurno je trinaestogidišnji Dino Kovačić koji svojim stilom i vrijednim radom pokazuje ogromni potencijal.
Što se tiče kalendara ova je sezona prenatrpana. Uz obaveze prema domaćem savezu tu su i kvalifikacije za juniorska i seniorska prvenstva Europe i svijeta te pozivne utrke, tako da će naši mladići imati puno kilometara, kako na stazi, tako i na cesti. Novost ove godine je što se tripartitnom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji pridružila i Mađarska, tako da će mladi vozači imati dosta prilika za skupljanje bodova tijekom cijele sezone. Što se tiče manifestacija u Hrvatskoj naši će klubovi biti domaćini čak osam priredaba i to: Unija je domaćin pet utrka, a Speedway klub Prelog organizirat će tri manifestacije. U organizaciji međunarodnih manifestacija prednjači Unija iz Goričana s tri trke. Već sredinom svibnja na Milenijumu će se voziti četvrtfinale juniorskog prvenstva na kojem će Hrvatska imati dva predstavnika, u drugoj polovini srpnja bit će domaćini polufinala Europskog prvenstva klubova, a u kolovozu se organizira polufinale Europskog prvenstva seniora. U Prelogu se ove godine vozi tradicionalna nagrada grada Preloga.
Međimurci su se kroz sve ove godine pokazali kao odlični organizatori speedway priredaba, a trke koje će se voziti u Međimurju sigurno su magnet za sve ljubitelj speedwaya.
Fotografije Mario Naranđa
 
Vozači, rukovedstvo i sponzori Speedway
kluba Unia iz Goričana

Share

About Author