Oprema — 13 svibnja 2009 -

Vrsta je evoluirala. Pred Vama je Vemar Eclipse, novi top model u ponudi ovog talijanskog proizvođača. Nastala iz suradnje s trkačima, Eclipse predstavlja oličje aerodinamike i sigurnosti.
 

Eclipse ima novi, uski i oštri profil, koji je dizajniran tako da odvodi struju zraka dalje od kacige i vrata pri velikim brzinama. U isto vrijeme, pritisak koji nastaje na tjeme pomaže da kaciga pri velikim brzinama stoji na mjestu, tj. sprečava njeno dizanje od glave.
 

 

Kaciga se proizvodi u tri veličine školjke, koja je izvedena od kompozitnih materijala, uključujući tro-osna aramidna vlakna, ugljična vlakna s veoma visokim Youngovim modulom, visokootpornu stakloplastiku i epoksidne smole.
 

Kaciga koristi stiropor trostruke gustoće, u svrhu umanjenja udaraca i upijanja istih. Školjka kacige ima provrte za dovod i odvod zraka, radi što bolje ventilacije.
 

 

Ventilacijski otvori su postavljeni tako da u što većoj mjeri izazivaju promjenu tlaka, tj. Venturi efekt, koji topli zrak unutar kacige izvlači kroz stražnje otvore. Ventilacijski sustav se sastoji od dva podesiva otvora na tjemenu, dva otvora na čelu/obrvama, te jedan na bradi, odušak ili izlaz zraka na spojleru kacige, te dva izlaza na potiljku kacige.
 

Eclipse posjeduje i raskošnu unutrašnjost, koja je napravljena od mikrovlakana tretiranih antibakterijskm zaštitom, a unutrašnjost se može vaditi i prati.
 

Također, elementi unutrašnjosti dolaze u raznim veličinama, kako bi vlasnici mogli "podesiti" kacigu prema svojoj glavi. Tu su i usmjerivač izdisaja i zaštita od vjetra, tj. mrežica na bradi.
 

Vizir je od ubrizganog polikarbonata, debel 2,2 mm, otporan na grebanje i tretiran lakom protiv zamagljivanja. Vizir je učvršćen mehanizmom kojeg drži imbus vijak (ključ isporučen s kacigom), a u svrhu sprečavanja otvaranja vizira prilikom nezgoda, mehanizam ima mogućnost zaključavanja.
 

Veličine za Eclipse se kreću od XXS do XXXL,  a sustav vezivanja je najpouzdaniji i trkaćim kacigama najprimjereniji, sa DD ringom.
 

No, ono što je jako zanimljivo jest činjenica da Vas ova kaciga može odvesti na MotoGP u Valenciju! Jedino što trebate jest prijaviti se i pojaviti na utrci na Vemar kup utrci na Motohappeningu, i uz malo sreće letite u prekrasnu Valenciju, na Ricardo Tormo Circuit, gledati, družiti se i uživati u najbržem cirkusu na dva kotača. Svatko ima jednaku šansu, jer ne treba biti najbrži, već se sretnici izvlače iz šešira!
 

Share

Povezane novosti

Alpinestars oprema

Alpinestars oprema

siječanj 06, 2015
Shoei GT-Air

Shoei GT-Air

studeni 18, 2014
Scorpion kacige

Scorpion kacige

kolovoz 10, 2014
Held Travel Champ kaciga

Held Travel Champ kaciga

ožujak 24, 2014
Nolan N44 Crossover

Nolan N44 Crossover

siječanj 28, 2014
Nolan novosti za 2013

Nolan novosti za 2013

svibanj 15, 2013
AGV SoleLuna

AGV SoleLuna

travanj 04, 2013
Nolan X-802 ponovno na vrhu

Nolan X-802 ponovno na vrhu

listopad 29, 2012

About Author