Hrvatski motosport — 25 kolovoza 2008 -

 

Na Svjetskom/Europskom prvenstvu održanom u Austriji 23/24.08.2008 Viktor Bolšec je sa osvojenim 2.mjestom u prvoj vožnji i pobjedom u drugoj vožnji ostvario svoj najveći rezultat ove godine ukupno 1.mjesto na Europskom prvenstvu klase S-Open.
 

Nakon subotnje kiše staza u nedjelju je bila vrlo skliska. U prvoj vožnji Viktor je sa 4. startne pozicije u prvom krugu završio kao 5. No tada je Viktor krenuo u proboj, 3 kruga do kraja i Viktor je bio na 2. mjestu i napadao za vodeću poziciju. Definitivno brži od vodećeg nije mogao pronaći mjesto za napad na 1. mjesto, pa se tako morao zadovoljiti drugim.
 

Staza za drugu vožnju je bila skoro perfektna, pa je i trka bila još zanimljivija. Viktor se u prvom zavoju probija na 3. mjesto i odmah kreće u napad na vodeću poziciju. U 4. krugu Viktor je na prvom mjestu i u slijedeća dva kruga radi razliku od cca 4-5 sec prednosti, ali tek tada počinje biti zanimljivo. Viktor u dugom lijevom zavoju pada i opet se vraća na 3. poziciju. No definitivno brži od ostalih (cca 1sec po krugu) Viktor se 3 kruga do kraja vraća na vodeću poziciju i opet radi razliku od 4 sec.
 

 

Ono što je važno naglasiti da vrijeme koje je radio u utrci bilo bi za Top 5 na Svjetskom prvenstvu.
 

Viktor: „ Odlična trka, napokon se je sve poklopilo iako je bilo gusto nakon pada u drugoj vožnji. Moram se zahvaliti svojim sponzorima koji su mi pomogli da ostvarim ovaj rezultat, Pavić Tuning, Honda Viktory, IXS, Sidi, ABM, Spiegler, Viktor Motosport, Team Honda Austria, Hrvatski Moto Savez, MK Samobor i tvrtki „Šepić Commerce“ kao glavnog uvoznika White Power amortizacije koju sam imao na svojoj Hondu CRF 450 na ovoj utrci. Do sad sam uvijek imao malih problema s ovjesom ali sada napokon sve štima a to i pokazuje ostvareno vrijeme na trci.“
 

 

A mi opet kažemo: Bravo Viki!
 

Share

About Author

admin