Supermoto — 17 travnja 2008 -

 

Viktor Bolšec ove se sezone odlučio preorijentirati sa četiri na dva kotača i već u prvom nastupu na EP i SP u klasi Supermoto naš je vozač ostvario izvanredan rezultat. Nakon pet godina provedenih u automobilizmu i naslova državnog prvaka u Ford Focus kupu te tri naslova u Honda Valvoline Yokohama Cupu, Bolšec se vraća ”prvoj ljubavi” i u ovoj sezoni prvenstveno nastupati će se Supermoto natjecanju koje se boduje za Prvenstvo Evrope. Iako s nekonkurentnim motociklom u odnosu na vrlo jaku i profesionalno opremljenu konkurenciju i sa svega jednim vikendom treninga, Viktor je deklasirao konkurenciju na Europskom Prvenstvu koje se proteklog vikenda vozilo u Torinu.
 

 

Po vrlo neugodnom i kišnom vremenu u konkurenciji 70-tak vozača uspješno se kvalificirao za utrku, a  na treningu se izborio za prvu startnu poziciju u prvoj od dvije vožene utrke. Na istoj je poziciji na iznenađenje i isčuđavanje mnogih kako vozača tako i menađera uspješnih ekipa Viktor prošao ciljem na svojoj Hondi CRF 450. U drugoj utrci, također voženoj u nedjelju, već na samom startu Viktor se našao u središtu gužve koja je rezultirala padom, no uspješno se vratio u utrku, pa se s posljednje (30) pozicije do kraja utrke probio do devetog mjesta, što mu je sveukupno donijelo 3. mjesto generalnog poretka Prvenstva Evrope i ukupno 37 bodova, a Hondi konstruktorski drugo mjesto. Viktor Bolšec je ovim iznimnim rezultatom još jednom potvrdio svoj ogromni vozački talent te opravdao ukupno 13 naslova državnog prvaka koliko ih je u karijeri do sada osvojio u raznim moto i auto disciplinama. Nije na odmet napomenuti da bi sa ostvarenim vremenom na treninzima u utrku Svjetskog Super moto prvenstva startao sa sedme pozicije što dodatno ukazuje na iznimne vozačke sposobnosti našeg proslavljenog automobilističkog i motociklističkog asa.
 

 

Ove sezone Viktor planira nastupiti na što više utrka; od Prvenstva Hrvatske, Austrije, Slovenije i Italije, a i na svim utrkama Europskog prvenstva, a nadamo se da će smoći financijskih mogućnosti i za nastup na utrkama Svjetskog Prvenstva.
 

 

Share

About Author

admin