Svjetski motosport — 09 srpnja 2016 -

 

M_2(59)

Bez većih iznenađenja prošle su kvalifikacije na američkoj Laguni. Sykes je sa 1.22.155 osvojio Pole ispred timskog kolege Ree i tri Ducatija od kojih je Giugliano bio najbrži. Domaći Hayden uspio se plasirati na šesto mjesto.

Već nakon dva kruga prve utrke vodeća trojka pomalo se odvajala od ostatka, Davies u sendviču između dva Kawasakija. Pratili su ih Giugliano i Hayden.  Sykes je na startu na kratko izgubio vodstvo jer je Rea odlično startao ali vrlo brzo su ga prošli Sykes i Davies. Prilikom Daviesovog napada u četvrtom krugu, i prelaska u vodstvo, priliku je iskoristio i Rea koji je također prošao Sykesa. No sreća nije pratila Daviesa jer je par zavoja kasnije izgubio grip na prednjem kotaču i pao.

Giugliano se tada već jako približio vodećima, a Hayden i Lowes su ih pratili s nekih stotinjak metara zaostatka. Najbrži krug od 1.23.5 zabilježio je Rea a time je počeo i stvarati razliku. Prva promjena u poretku uslijedila je 12 krugova prije kraja kad je pao Giugliano. Tada je počela borba za podij između Haydena i Lowesa ali su blizu bili Savadori i vd Mark. Na vrhu je Sykes počeo stiskati Reu a dva kruga kasnije i vratio vodstvo. Rea nikad ne odustaje, pogotovo kad je Sykes ispred njega, tako da je vodstvo trajalo samo dva kruga. Daljnji scenarij smo vidjeli već mnogo puta ove sezone: Rea izvlači još nešto brzine i odvaja se od Sykesa koji ga može samo pratiti pogledom.

U drugoj grupi je prvi u akciju krenuo vd Mark prošavši Savadorija. Njegovi napadi na Lowesa nisu bili dovoljno precizni. Možda i zato jer je Lowes lutao po stazi tražeći prolaz pored Haydena. U predzadnjem krugu Nizozemac ipak uspijeva a ostalo je dovoljno vremena za napad na Haydena. Isti se i dogodio u zadnjem zavoju ali vd Mark nije uspio održati putanju pa je Hayden vratio treće mjesto. Tako je Rea ponovno upisao 25, Sykes 20 bodova a na sreću i ponos domaćih navijača Hayden se popeo na podij.

race1-page-001

 

Sykes je poveo i drugu utrku ispred Giugliana, Ree, Daviesa i Haydena. Naravno da se ta grupa odmah i počela odvajati a prvi je u napad krenuo Giugliano i u drugom krugu prešao u vodstvo. Treba spomenuti i vd Marka koji je na ulasku u Cork screw zaboravio kočiti i produžio pa udario u ogradu. Srećom, nije došlo do sudara s nekim od ostalih vozača, a bilo je blizu. Nakon pada je uspio podići motor i vratiti se u utrku.

Sykesova neodlučnost pogodovala je Giuglianu da se i on malo odvoji dok su Rea i Davies napadali Sykesa. U tom trenutku je zbog pada u šestom zavoju pokazana crvena zastava a ostalo je za odvoziti 21 krug.

I u ponovljenom startu Sykes najbolje kreće ali griješi u prvom zavoju i osim što gubi prvo mjesto od Giugliana, zasmetao je Rei i Daviesu koje je prošao Hayden. Ubrzo se situacija mijenja, Kawasakiji su bili sve bliže Giuglianu.  Zanimljivo su ga prošli, obojica u istom trenutnu na ulasku u Corks. Najbrži krug kao i dan ranije opet je vozio Rea, ovaj put 1.24.7.  Krug kasnije je izletio i pao na deseto mjesto pokazujući zavidnu razinu spretnosti u off roadu. Nešto se ipak dogodilo s motorom tako da je na kraju morao odustati.

15 krugova do kraja Sykes je i dalje vodio ispred Giugliana, Daviesa, Foresa, Haydena, Foresa, Lowesa…  Toj grupi, slično kao i jučer, uskoro se pridružio i vd Mark. Za to vrijeme je Giugliano smanjio Sykesovu prednost na 0.3 a Davies je ostao nešto preko sekunde iza njih.

Zadnjih pet krugova, Giugliano je i dalje napadao Sykesa ali sad se i Davies pridružio. Nešto kasnije Davies je prošao Giugliana i krenuo na Sykesa no opet se dogodio Corks u kojem je Giugliano vratio drugo mjesto. Vozili su brža vremena od Sykesa ali tri kruga do kraja i dalje je Kawasaki držao prvo mjesto. Prekrasan peformans Ducatijevih vozača nije bio dovoljan da stignu Sykesa. U zadnjem zavoju pao je i Lowes tako da je konačan poredak ostao: Sykes, Giugliano, Davies, Fores, Hayden, Torres…

Results-page-001

 

sbk-2015-laguna-davies-fp2

M_578051ac86fc8

M_50038_r9_action_full

M_01875_r9_action_full

M_01374_r9_action_full

M_00233_r9_action_full

M_2(59)

 

 

Share

Povezane novosti

MotoGP – Assen

MotoGP – Assen

lipanj 25, 2017
WSBK Misano 2017

WSBK Misano 2017

lipanj 17, 2017
MotoGP – Mugello 2017

MotoGP – Mugello 2017

lipanj 04, 2017
WSBK – Donington 2017

WSBK – Donington 2017

svibanj 27, 2017
MotoGP – Le Mans 2017

MotoGP – Le Mans 2017

svibanj 21, 2017
WSBK – Imola 2017

WSBK – Imola 2017

svibanj 13, 2017
MotoGP – Jerez 2017

MotoGP – Jerez 2017

svibanj 07, 2017

About Author

mate