Tehnika — 20 listopada 2006 -
Yamaha je objavila službeni opoziv za modele XV1600 Wild Star, R1, FZ6, FJR1300, TDM900, MT-01, XV1700 i XT660R/X. Yamaha će uskoro kontaktirati sve vlasnike čiji motori spadaju u navedenu skupinu kako bi ih savjetovala koje korake je potrebno poduzeti kako bi popravili svoje motocikle.

Službena objava glasi:
"Kao dio Yamahine politike konstantnog praćenja kvalitete i performansi svojih proizvoda, Tvornica je objavila dva sigurnosna opoziva.

Prvi sigurnosni opoziv obuhvaća moguću grešku u mjenjačkoj kutiji na pojedinim XV1600 Wild Star modelima. U ekstremnim slučajevima može doći do blokiranja prijenosa kada je moguć gubitak kontrole nad motocikom. Kao dio programa Sigurnosti vozača, savjetujemo da korisnici prestanu koristiti svoj motocikl dok se navedeni kvar ne ukloni kod službenog Yamaha servisera.
Vlasnici XV1600 koje imamo u bazi podataka će uskoro primiti pismo u kojem su navedeni koraci koje je potrebno poduzeti kako bi popravili svoje motocikle.

Drugi sigurnosni opoziv obuhvaća TPS senzor na modelima YZF-R1, FZ6N/S, FJR1300/A, TDM900/A, MT-01, XV1700PC i XT660R/X godišta od 2002. do 2005. godine. U malom broju slučajeva, rad u praznom hodu može postati nestabilan što može dovesti do zatajenja rada motora.
Isto kao u slučaju modela XV1600, vlasnici navedenih motocikala koje imamo u bazi podataka će uskoro primiti pismo u kojem su navedeni koraci koje je potrebno poduzeti kako bi popravili svoje motocikle. Svoje motocikle u međuvremenu mogu nastaviti normalno koristiti.

U ime tvornice Yamaha, želimo se ispričati korisnicima za navedene neugodnosti s namjerom otklanjanja kvara u što kraćem mogućem vremenu."

Share

About Author