Jel možeš da napišeš osječaje u vožnji (kako drže na suhome, mokrome, dal proklizu i slično)
.
Ove godine i ja ču trebat nove gume, i pošto na njemačkom Tmax forumu jako hvale Michelin pilot SC zanima me tvoji osječaji sa tom gumom.
Da, gume su Pilot SC.
Načelno, jako sam zadovoljan sa recimo to tako, frikcijom te gume. S druge strane, možda i nije potpuno pošteno toliko hvaliti nešto ako drugo nisam probao, jel. Nema komparacije, pa nije ni najrelevantnija ocjena. Ali da, zadovoljan sam. Vozio sam i na temperaturama "debelo" ispod nule i na užarenom asfaltu. Ima možda malu tedenciju proklizavanja kod jakog, ali stvarno jakog i naglog kočenja. No, to je stvar koju imaš na pameti pa shodno tome i voziš/kočiš. U glavnom, ionako moraš dobro poznavati granice preko kojih se ne ide. Upoznati detaljno ciklistiku i sposobnosti kako agregata tako i kočnica, ovjesa...
Recimo, često naiđem u opisu GP-a na detalj da je zadnji ovjes pretvrd/premekan. Zadnji amortizer ("ruka") ima sedam stupnjeva podešavanja, pa ako si picajzla, onda ovjes je premekan ili pretvrd. Za takve bi vjerojatno trebali postojati dodatni zupci, kao npr., podešeno na 3.4

a ne na 3...
Prednji ovjes je mekan i treba se priviknuti prvih par dana vožnje, ali po meni, odlično je baš to što je toliko mekan. Meni paše tako a vjerujem da ima i razloga da su inžinjeri napravili baš tako i toliko mekanu prednu vilicu. Možda zvog feelinga i doziranja, ne bih znao, ali mislim da bi sa tvrđim ili "klasično tvrdim" ovjesom puno lakše proklizao prednji kotač kod naglijih kočenja. Smatram da se dio energije koja je suvišna pri naglom kočenju, baš kroz to veće spuštanje i dizanje vilice, reducira, pa je to "pogođeno" baš kako i treba biti. A da ne kažem da se u trenutku naglog kočenja prednjom kočnicom, sva težina motora iz težišta u sredini motora i težina vozača, prenaša na prednji kraj.