zašto izmišljati toplu vodu kad je već izmišljena

nisam sveznalica ....a u gume se kužim površno i mogu o njima suditi tek iz nekog vlastitog iskustva..
ako netko nešto zna više o gumama onda je to u ovoj temi
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,95894.1375.htmljaki me je pitao za ZAGRIJAVANJE.... ma pitam se ja koje zagrijavanje??
touring guma je guma niske radne temperature i napravljena je da svoj optimum daje skoro čim se krene i to u svim uvjetima,kiša -suho,toplo -hladno...
touring guma bi se još mogla zvati CJELOGODIŠNJA guma i optimum je za bar 80 % ljudi ... a ispada da se na touringu vozi možda 10 ili 15%...
nekidan sam se provozao nekih 100-tinjak km i to skoro tempom kao u pola ljeta...nikakve razlike nema,zgrijavanje gume,hladan asfalt,sol i prašina po cesti???.... ma ništa...samo gas!
uvijek počinju priče,ova nedrži,ovu treba zagrijavat,ova netraje dugo....itd itd... jesam ja toliko mjerodavan i iskusan da za bilo koju gumu mogu reći da je sranje???...mislim da nisam....a takvih ljudi se uvijek nađe u ogromnom broju!!...
istu polemiku vodim i u svom društvu....a obično se na gume najviše žale oni kojima su zavoji skoro pa traumatično iskustvo....sve je nešto u grču umjesto finog i elegantnog poljegavanja motora....ne govorim o extremnoj vožnji na nož....nego o jednom kontinuiranom brzom tempu bez puno kočenja i ubrzavanja....
da se razumijemo,ne idem ni ja do ruba niti se smatram nekim opakim vozačom,ostane tu koji milimetar za nedaj bože jer tražiti granice na običnoj cesti je ravno ruskom ruletu...
ima tu ljudi u ovoj temi koji su se samnom vozili (bikerzzr,gsx 1402...) ti ljudi se krasno voze ponajprije zahvaljujući svom iskustvu i znaju o čemu pričam,... s njima bih opušten i na kraj svijeta.. ima nešto i u gumama ali 99% je u glavi!