.:: VIRTUAL RUNWAY ::. > Info Pult

Registracija motora u drugoj županiji

(1/5) > >>

maki_dj:
Pozdrav
Kupio sam odjavljeni motor od dečka iz Buzeta.Trenutno sam u Šibeniku gdje sam zaposlen, ali nisam prijavio prebivalište (u ovom stanu sam do 4. mjeseca pa mi se ne isplati mijenjati dokumente).Inače sam iz Đakova,papiri mi jos glase na Đakovo.
Zanima me da li je moguće motor registrirati u Šibeniku (pošto je prva registracija), na stranicama mupa piše da se mora registrirati u mjestu prebivališta,to mi je problem jer sam stalno zaposlen i nemam vremena,prvi mi je motor a 600 km do Đakova mi je malo previše za prvu turu :D Sad što da radim,da li je moguce da iz Đakova pošalju tablice u Šibenik ili tako neka kombinacija...Nadam se da postoji neko riješenje osim odlaska u Đakovo.Kako funkcionira ona fora sa probnim tablicama?
Unaprijed hvala na odgovorima,nadam se da cu to uspijeti riješiti u Šibeniku dok lijepo vrijeme još traje da uspijem odvesti koji đir sa curom :D   :021:

zokx:
Prijavi prebivalište u Šibeniku i tamo registriraj motor.

maki_dj:
To mi i je u planu, ali za sada nemoguće jer sam u stanu do 4. mjeseca, poslije moram naći drugi za stalno...Mijenjanje svih dokumenata je cca 1200 kn,a da to radim sad,pa opet za koji mjesec mislim da nema smisla.

Hrvoje:
Mijenjanje dokumenata ne dođe toliko, osim toga dovoljno je napraviti osobnu za prvu ruku. No dobro... :mrgreen:
Kupi motor, ako ćeš ga voziti do Ši napravi probe (ako je odjavljen, tj. ako mu je istekla registracija).
Ako je dakle odjavljen/istekao onda u stanici za tehnički pregled u Šibeniku obavi sve što možeš, a to je plaćanje naknade za ceste, policu osiguranja, plati eko naknadu i obavi tehnički. Naravno napomeni da ti ne rade papire (nikad ne znaš koliko su smotani). Sve te papire plus svoju osobnu, knjižicu vozila, staru prometnu i kupoprodajni ugovor pošalji nekome u Đakovo ili di si već. Tamo neka netko plati porez na prijenos vlasništva u mjesno nadležnoj poreznoj upravi i neka onda ode u policijsku postaju prema tvojem mjestu prebivališta i tamo izvadi tablicu, tj. dovrši registraciju (vjerojatno će ga i tamo poslati u stp da napravi prometnu i knjižicu pa da se vrati u pp). Eventualno možeš pitati da li možeš u Šibeniku platiti porez na prijenos (to ne znam).
Ako je motor registriran onda taj netko u Đakovu može sve napraviti (uz tvoju osobnu) bez da radiš tehnički i plaćaš osiguranje i cestarinu (ali onda trebaš imati policu osiguranja od prethodnog vlasnika).

Jednostavno da jednostavnije ne može :mrgreen:

maki_dj:
Porez sam platio (tj. poslao sam papire prijatelju koji je u Đakovu platio porez).Znači teoretski je moguće otići u stanicu za tehnički, napraviti sve što treba (bez da mi naprave prometnu i knjižicu) te poslati sve papire u Đakovo.Prijatelj bi mogao sa svim papirima izvaditi registracijske pločice i poslati mi ih nazad u Šibenik?
E da,motor nije registriran,odjavljen je,ali imam policu od prošlog vlasnika ako ti to šta znači.Stp je stanica za tehnički?
Hrvoje hvala puno,i daj reci jesam li dobro prokužio što si napisao :D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju