Evo prošli vikend sam u ZG (naravno, jer u ST ga nema) testirao crvenog Caponorda 1200 Travel Pack sa ST-tablicama.

:shock:Preuzeo sam ga kod Ami Trade ZG i čovjek mi pokazao kako se namještaju pusti modovi. Bio sam sa ženom i odmah namistija mod za najudobnije (prikaz 2 kacige i kufer), te mod Sport (postoji još Touring i Rain). Ovako u prirodi je komad motora i sve je lipo složeno, a posebno drago mi je da sa oba stopala stojim na zemlji (sjedalo visoko 84 cm). :palacgore:Nikad prije nisam vozio ovakav koncept motora pa mi je još veći izazov. I tako smo se uputili put Samobora nekim Avenijama (ima ih više nego u New Yorku

) pa vozeči se po ravnom namjerno sam gađao u rupe i šahte da provjerim udobnost, ali motor ni da poskokne. Na kaldrmi i na ležečim policajcima bez problema na koje sam navikao s dr. motorima, stvarno sam skroz zadovoljan s elektronskim ovjesom i dr. pomagalima. U Samoboru smo stali pojest poznate kremšnite i popit kavu. :palacgore:Posli smo išli uskim cesticama po Pljševačkom gorju i motor se s lakoćom baca i stvarno se ne osjeti stvarna težina motora. Prova sam malo i ABS i pari mi dobra stvar, ali isto tako prvi put. Šta se tiče vjetrobrana više mi paše najniži njegov položaj, nego najviši, jer u najvišem mi stvara više buke i vrtloženja oko kacige. Bočna nogara na njemu mi ulijeva povjerenje, za razliku od one na Tuonu.

U početku mi je bilo čudno vozit s štafnama skroz dole (za razliku od Tuona), ali brzo sam se privikao, kao i žena koja je oduševljena zadnjim sicem i suvozačkim štafnama (štafne=tu se stavljaju stopala na motoru), naravno uspoređujući s Tuonom. Super je da na stopalima uopće nema vibracija, jer su na štafnama stavljene debele gume. Auspuh tvornički je malo bublast ali ima odličan zvuk, pa ne triba ulagat u zamjenske. Vjerujte ne triba vam na putovanju buka, a ja znam šta je prava buka kad skinem db-killer s Tuonovog MIVVa! Interesantno je da se auspuh može dizati ili spuštati zavisno jesu li kuferi na njemu ili ne. Bočni kuferi imaju oko 60 litara i stane cijela kaciga unutra. E ima jedna stvar koja mi se ne sviđa, a to je da kad upalim dugo svitlo gori samo ono srednje svitlo a ne sva tri. Eto to bi bio moj mali

osvrt na test aprilie Caponord 1200.