Ima san priliku vozit i jedan i drugi skuter, iako X-adv jedva stane u tu kategoriju, šta težinom, šta ugodom u vožnji.
Da sad kojim slučajem krećem u nabavku takvog vozila, odabra bi X-adv bez razmišljanja i to crveni.
Zvuči moćno, odlično se osjećam za onim širokim upravljačem i imam taj osjećaj da sam u kontroli, ako poželim.
Tu je onda i udoban ovjes koji daleko bolje filtrira šahte, rupe i slična iznenađenja na cesti. Visina od tla je još jedan plus, a u kombinaciji sa ovjesom će vlasniku omogućit i spuštanje do neke zabačene plaže, ili bezbrižno penjanje do nekog planinarskog doma. Dobar je i podesivi vizir. Ja ne volim ona jedra ispred, ali to je već subjektivno, pa ćemo zanemarit jer se do sada nisam dira subjektivnog.
Šta se Tmaxa tiče, jedina prednosti su mu agilnost i to ne samo do 30 na sat. Jednostavno ta lakoća upravljanja, bacanja u zavoj, probijanje kroz promet sa variomatom kod kojeg nema iznenađenja, se može usporediti sa SM motorom. Ne kažem da sa uz određeno iskustvo ne može i X-ADV slično vozit, ali na T-maxu to mogu i curice.
Sic i općenito položaj za volanom je još jedna ogromna prednost kod Tmaxa. Pritom mislim na 530 koji je ergonomski konačno posta udoban za nas od preko 190cm. Može se ležerno, napadački, nešto između, za svakog po nešto.
Kod X-adv je samo jedan položaj, tj. školska klupa. Zaboravi noge ispružit ka na drugim "maksi" skuterima. Imaš taj wannabe moto položaj I doviđenja.
I još nešto za kraj, TC na T-maxu me nevjerojatno smeta, pogotovo u gradu na skliskim prometnicama di kida snagu i ubiva ono malo gušta I zabave u vožnji. Dakle, još jedan subjektivni plus za X-adv.
Šta se tiče daljih putovanja, mislim da je suludo stavljat nekoga u prednost. dok neki obilaze svijet na vespama i hard enduro motorima.
Di ima želje ima i načina.