.:: VIRTUAL RUNWAY ::. > Info Pult

Problem sa papirima - po ne znam koji put, molim savijet

(1/10) > >>

koshchall:
Nisam uspio naći novije informacije pa bih pitao zna li tko što mi je uraditi.

- prije otprilike 5 godina prodao sam motor kupcu, Ugovor ovjeren kod JB, motor registriran, napomene u ugovoru da tablice ostaju vlasniku.
- nakon nešto više od godine dana dolazi kući kazna za povrat tablica - pišem prigovor i prilažem kupoprodajni ugovor, kupac je otišao kasnije i platio kaznu ali nije vratio tablice !?!
- Neki dan me zove najnoviji vlasnik da je on motor kupio od tamo nekog koji je opet od tamo nekog, uglavnom povezao sam njega i prvog kupca.
- Sada je situacija da krajnji kupac ima i papire i motor i tablicu, u MUP-u se ja još vodim kao vlasnik i oni tablice potražuju ???
- Navodno sadašnji kupac ne može vratiti u mup tablice jer nije vlasnik, onaj 1. kupac nije platio porez....

Ne znam kakvo je sa pravne osnove da ja vratim tablice predstavljajući se kao vlasnik pa da napravimo novi kupoprodajni... 
Zar to ne bi bilo utaja poreza i 2x prodaja istog vozila jer ja u načelu više nisam vlasnik...

Mislim da bi 1. kupac trebao otići u poreznu i platiti porez te u MUP vratiti tablicu, a zatim neka naprave kupoprodajni....

 :misli: :misli: :misli:

 

sladjan90:
a zar nije bilo neko pravilo da u roku od 15 dana moras platiti porez? i ako ne platis porez ugovor se ne vazi vise? tako je nekako bilo ako se ja sjecam dobro.
po nekom onda tako mom zakljucki ako taj drugi vlasnik nije platio porez,znaci ugovor izmedju tebe i njega kao vise ne vazi i motor se kao i dalje vodi na tvoje ime?
onda bi ti i taj sad novi vlasnik trebali napraviti kupoprodajni.
e sad kako su oni svih tih godina regali motor bez tebe?
100 pitanja na kraju

koshchall:
nisam napomenuo da nije više bio ponovo registriran nakon 1. prodaje

enduro:
Najvjerojatnije nisu vise registrirali taj motor. Kupac nije platio porez i time nije motor preveo na svoje ime (nije odradio proceduru do kraja), u MUP-u se motor vodi na tvoje ime kao vlasnika (pretpostavljam da nisi odjavio motor kada je izbio problem sa isteklom registracijom, a tablica nije vracena. Mozes skupa sa sadasnjim posjednikom motora otici do MUP-a i objasniti situaciju, oni ce vam dati pravi savjet. Pretpostavljam da bi ti kao vlasnik (jer tvoj kupac nikada nije platio porez i postao zvanicni vlasnik motora) i sadasnji posjednik motora trebali napraviti kupoprodajni ugovor (sto je logicno).

F800X:

--- Citat: enduro - 03. Lipanj 2018, 14:03:14 ---Pretpostavljam da bi ti kao vlasnik (jer tvoj kupac nikada nije platio porez i postao zvanicni vlasnik motora) i sadasnji posjednik motora trebali napraviti kupoprodajni ugovor (sto je logicno).
--- Kraj citata ---

To bi bilo najjednostavnije za cijelu priču, ALI...

Time prvi vlasnik priznaje da su sva dotadašnja sranja njegova krivica, i tereti ga se za prethodne prekršaje, nevraćanje tabli itd itd...

Inače preostaje natjerati sve u slijedu da svaki podmiri svoje obveze, što im sigurno ne pada na pamet, pa bi trebao na MUP-u sa originalnim ugovorom prema prvom kupcu dokazivati da on nije bio dužan vraćati tablice, nego taj kupac, i neka njega stišću... ili neka policija odradi tu priču, ili neka dođe do suda koji će onda taj ugovor priznati kao dokaz i skidanje krivice sa kojom ga tereti policija.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju