.:: VIRTUAL RUNWAY ::. > Info Pult

Problem sa papirima - po ne znam koji put, molim savijet

<< < (10/10)

enduro:
Kada se odjavi motor zbog prodaje, polica osiguranja i tehnicki pregled vrijede, na novom vlasniku je samo da plati upravnu pristojbu (bivsi porez) i uzme tablicu za svoje registracijsko podrucje.

Elias:

--- Citat: F800X - 07. Lipanj 2018, 13:01:22 ---Nije, to je jedino najjednostavnije - u teoriji. A možda kod tebe u Zürichu i je u praksi. Misliš da ćeš skinuti sva sranja sa sebe kada odjaviš motor, iako je i to zajebancija - treba otići u STP, odjaviti motocikl, vaditi potvrde, pa onda na osiguranje moliti, piskarati i pravdati zašto želiš da ti vrate neiskorišteni dio osiguranja (dobit ćeš pola od onoga što si trebao, nakon više mjeseci od podnošenja zahtjeva, tu pušiš, a pušiš i na troškovima koje si imao u STP-u, jer njih nećeš dobiti natrag). Jer ovaj bananistan nije Švicarska, maltene u poslovima registracije vozila i svega ostaloga nema baš nikakve sličnosti!...

Uz sve to, prodati odjavljen motocikl je puno teže, ljude muči pitanje hoće li motor kojeg gledaju i o kojem ne znaju ništa - proći novi tehnički, badave su tu tvoje davorije, pjesme i obećanja i uvjeravanja kako je sve u super stanju, ali si namjerno odjavio motor zato jer su kupci kreteni i ti ne želiš preuzeti rizik da kupac neće slučajno prenijeti motor na sebe u roku 15 dana... u praksi to nitko ne radi, pa je nekih drugih pitanja koja se nameću ipak više... za mene osobno, odjavljen motor je u startu 500 eura niža cijena od tražene, bez obzira koliko realno koštala rega za njega, plus sve ostalo o čemu možemo picajzlirati...

--- Kraj citata ---


Praksa u razvijenom društvu pokazuje kako je sve to moguće urediti automatizmima i zakonskim uredbama, bez potvrda i papira, ipak živimo u 21. stoljeću.

Osiguranje mi automatizmom po odjavi vozila obračunava povrat premije.

Kad zakon propiše prodaju samo odjavljenih vozila onda neće biti teže iste prodati, jerbo su svi takvi ...


Poslano sa crikvenog tornja...mit tapatalk und ajfonx

F800X:

--- Citat: pajo99 - 07. Lipanj 2018, 16:02:50 ---Pošto je naš jezik kompliciran i može se protumačiti na više načina ( i zbog toga se lako nađu rupe u zakonu) svi ste u pravu.  :LOL: :LOL:
--- Kraj citata ---

 :palacgore:   :palacgore:

Namjera je takovih nedorečenih zakona da svatko može biti u pravu...  8)


--- Citat: Elias - 07. Lipanj 2018, 16:04:42 ---Praksa u razvijenom društvu pokazuje kako je sve to moguće urediti automatizmima i zakonskim uredbama, bez potvrda i papira, ipak živimo u 21. stoljeću.
--- Kraj citata ---

Kada pričamo o tome - daj zaboravi gdje jesi, prisjeti se samo onog bananistana iz svojeg profila...

Ovdje nema parcijalnih registracija i osiguranja, nema jedne tablice za više motora, ma nema ničeg pametnog... tako da ne soli rane nama jadnicima ovdje. Kada budeš prijevremeno odjavio motocikl i otišao u neko osiguranje sa zahtjevom da ti vrate neiskorišteni dio police, onda ćeš znati i čemu govorim.

Stig:

--- Citat: Kiki_Rotten - 07. Lipanj 2018, 11:10:09 ---Svaka čast na strpljenju :palacgore:. I kratki rezime na kraju....zbog debila je najbolje odjavit motor prije prodaje.

--- Kraj citata ---

Ne nego je najbolje po ps-u stjerat ih u qurac jer su debili preprodali 82 puta motor sa kupoprodajnim bez prijenosa i ne glumiti samaritanca i zamarati se sa tudjim problemima

Bandit:

--- Citat: F800X - 07. Lipanj 2018, 16:40:50 ---Kada budeš prijevremeno odjavio motocikl i otišao u neko osiguranje sa zahtjevom da ti vrate neiskorišteni dio police, onda ćeš znati i čemu govorim.

--- Kraj citata ---
U jedan dan sve rijesio sa osiguranjem...kaj drobite, kakvi tjedni ili mjeseci? A mozda je problem u vama  :mrgreen:

Sa druge strane vrlo je jasno napisano sto to mora napraviti novi vlasnik. Osim ako si nepismen. Ili kradezeovac  :mrgreen:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju