Ok .Kuzim ja da si ti Dalmos i da ti je Hrvatski jezik maltene nepoznanica al da ponovim za sve dislekticne znaci Htio sam.prodat Versysa da kupim neki maxi scooter, po mogucnosti 400+ cc al da nikad nisam ni na jednom sjedio a kamoli vozio te sam danas tek prvi put sjeo na sve nabrojano..I RAZOCARAN SAM S SVIME, ocito sam pre dugo (8g) bio "bajker".. Od svega danas isprobanog ispada da mi se jos najvise svidja polozaj sjedenja na Beverliju..A to sto si ti prika tako lijepo izmjeso kronologiju mojih postova u svojim natuknicama samo pokazuje kolicinu zlobe koju nosis u sebi..
Poštovani, etiketirati nekoga nazivom "Dalmoš" samo po sebi nije uvredljivo; no aludirati na isto zbog korištenja narječja nije korektno ukoliko se i i Vi izražavate na isti način - primjera u Vašim napisima ima napretek.
Također, ne vidim da je prozvani "Dalmoš" igdje iznio ikakvu kronologiju; naveo je samo niz nelogičnosti u Vašim napisima koji su priznati ćete poduži, pa biste morali biti zahvalni navedenom što je iste uopće i pročitao a kamoli da isti posjeduje izvjesnu količinu zlobe prema Vama osobno.
Vašem pravopisu se pak može prigovoriti poprilično toga; naime, "Hrvatski jezik", tj. posvojni pridjev "hrvatski" piše se malim početnim slovom osim ako isti nije dio naziva (školski predmet, institucija) npr. u slučaju naziva "Hrvatska vojska". Shvaćate?
Također, ne možete miješati nazive / stilove pisanja koji se koriste u hrvatskom jeziku i engleskom jeziku; stoga riječ "scooter" prikladnije je pisati riječju "skuter" a slovo "x" (osim poštujući strani izvornik poput npr. "X-Max") u našoj abecedi jednostavno ne postoji, kao što ne postoje ni interpunkcijski znakovi ".." već "..." no i oni imaju svoju primjenu.
Rečenice ne mogu počinjati veznicima, nepravilno korištenje velikih slova se smatra vikanjem što nije pristojno, niste sjeli danas citiram "na sve nabrojano" nego na sve nabrojane itd., dok sama kontrukcija vaših rečenica teško može biti opravdana korištenjem mobitela za objavu istih.
Dozvolite i moj mali osvrt na Vaš upit. Čudi me da odrasla osoba ne može sama doći do nekih zaključaka sve da iole površno poznaje tržište i ponudu na dva kotača. Onaj tko sa kvalitetnog motora kao što je "Versys" bilo koje generacije želi preći na maksi-skuter teško da ičim može biti zadovoljan u potpunosti, osim sa onom cjenovnom klasom koja sami postupak čini besmislenim u odnosu na vrijednost vozila koje se već posjeduje. Motiv može biti zamjena uz određeni financijski dobitak (što koliko sam shvatio ovde nije slučaj) ili stvar čisto praktične naravi; nitko ne dvoji da su usporedivi skuteri praktičniji i često udobniji od motora te da imaju svoju širu namjenu, no svi smo svjesni da je moto-industrija već dugo počela brisati jasnu granicu između čistog skutera i motora, pri čemu nije samo primjer famozna Yamahina perjanica već i mnogi drugi. Trend koji se mnogima ne sviđa i očito vrijeđa njihove "bajkerske" porive uzrokovan je nečim daleko starijim od motora sa unutarnjim sagorijevanjem - čistom ekonomijom i ničim drugim.
Ukoliko pak ja osobno jesam krivo shvatio Vaše napise te oni zaista jesu ozbiljan, mada nevješto sklepan upit onda mi dozvolite da i ja kao "Dalmoš" dam svoj skroman doprinos Vašim dilemama; ostanite pri/na Versysu.