Michele Colaninno ponovno izabran za predsjednika ACEM-a

Milano, 11. lipnja 2024. – Michele Colaninno, glavni izvršni direktor Piaggio grupe (PIA.MI), izabran je na drugi mandat za predsjednika ACEM-a (Association des Constructeurs Européens de Motocycles), europskog udruženja motociklističke industrije sa sjedištem u Bruxellesu, kojoj pripadaju sve svjetske grupe proizvođača motocikala i skutera.

„Tržište i urbana okruženja brzo se mijenjaju, a mobilnost se razvija. Ovo je izazov za industriju, ali i prilika koja se ne smije propustiti: održivost, povezanost, sigurnost i konkurentnost ključne su točke našeg programa i Manifesta ACEM-a, komentirao je Michele Colaninno. Geopolitika će 2024. učiniti ključnom godinom za političku i komercijalnu stabilnost: izbori u Europi, SAD-u i Indiji odredit će smjer za naredna desetljeća. U ovom su scenariju promet i mobilnost odlučujući čimbenik razvoja i kvalitete života. Skuteri i motocikli nude različita rješenja za nove potrebe društva u urbanim i ruralnim područjima. U ACEM-u ćemo nastaviti surađivati ​​s europskim, nacionalnim i lokalnim tijelima u interesu klijenata i pojedinaca, dodao je.

Uz svoju poziciju u Piaggio Grupi, Michele Colaninno, koji je rođen 1976., glavni je izvršni direktor i glavni operativni direktor grupe Immsi, industrijskog holdinga aktivnog u sektoru financija, nekretnina i industrije uvrštenog na milanskoj burzi (ISM.MI), s prihodima većim od 2 milijarde eura.

Imenovanje g. Colaninna za predsjednika ACEM-a koincidira s restrukturiranjem udruge, koja je također imenovala tri potpredsjednika: Stefana Pierera (CEO KTM AG), Markusa Flascha (CEO BMW Motorrad) i Vita Cicchettija (Predsjednik podružnice Honda Motor Europe ltd.).

Prethodni članakDucati Streetfighter V2
Sljedeći članakWSBK – Misano 2024