Dunlop StreetSmart

Dunlop_Streetsmart_Beauty_FrontDunlop najavljuje dolazak novih StreetSmart guma kojima zaokružuje svoju ponudu u segmentu guma za dugu vožnju. Nove su gume posebno dizajnirane kako bi zadovoljile potrebe klasičnih motocikala, ciljajući na rastuće tržište u Europi.

To potvrđuju nedavna istraživanja koja ukazuju na potražnju klasičnih motocikala na europskom tržištu. Samo u Njemačkoj, brojke pokazuju kako je u nepune četiri godine prosječna starost motocikala na cestama porasla s 12 na 14 godina. Potražnja je uvjetovana sve većim brojem vozača motocikala u 40-im i 50-im godinama života, koji se na vožnju na dva kotača opredjeljuju prvenstveno iz hobija. Podatke potvrđuju i prodajni rezultati širom Europe koji pokazuju kako klasični motocikli čine više od polovice potražnje za svim prodanim motocikalima u Europi. S povećanjem potražnje raste i potreba za gumama koje prate najsuvremenije tehnološke trendove.

Da je velika potražnja za StreetSmart gumama realna činjenica, koja je potkrijepljena aktualnim tržišnim istraživanjima, ističe Sharon Antonaros, direktor Poslovne jedinice Dunlop Motorcycle EMEA dodajući: “Tržišni podaci govore kako su vozači motocikala većinom StreetSmart vozači. Promatrajući veliki segment europske populacije koji se približava 50-tim godinama života, vidimo povećanu potražnju za klasičnim motociklima. Ta skupina zapravo potiče potražnju za vrhunskim proizvodima za svoj hobi, a StreetSmart odgovor je na tu potražnju.” 

 

Dunlop_Streetsmart_Beauty_Rear

 

Nova tehnologija za klasike

Nastale kao poboljšanje dijagonalne gume za duge vožnje Arrowmax GT501, StreetSmart zamjenjuje i gume Arrowmax D103. Nove gume kombiniraju uspješan dizajn s najnovijim tehnologijama koje su primjenjene u materijalima i smjesama strukture gume. To rezultira poboljšanom upravljivošću, zajedno s vrhunskom udobnošću koja se ne nalazi često u ovom segmentu. Ujedno guma donosi potpuno novu generaciju materijala sa silicijem za poboljšano prijanjanje u hladnim i mokrim uvjetima.

Tehnološka unaprjeđenja: Manja težina, više prijeđenih kilometara

Tehnološki gledano, StreetSmart linija guma vozačima donosi novi profil i konstrukciju. Ukupna težina gume smanjena je za 25 posto u usporedbi s prethodnom gumom, što poboljšava upravljanje i udobnost. Veći utori na gaznom sloju gume osiguravaju poboljšano prijanjanje u mokrim uvjetima. Kako bi vozačima pružili više, stražnja StreetSmart guma konstruirana je s povećanom dubinom gaznog sloja, a prednja i stražnja guma odlikuju se dizajnom s kosekantnom krivuljom radi bolje otpornosti gume na trošenje. Naprednu StreetSmart inovaciju zaokružuje prednja guma s kontinuiranim središnjim utorima koji poboljšavaju prijanjanje i upravljanje na mokroj cesti.

StreetSmart guma ne samo da uključuje najnovije tehnologije, već je i dizajnirana uz primjenu najnovijih alata za modeliranje uz pomoć računala. Nova tehnologija razvojnim inženjerima omogućuje dobivanje oblika napuhane gume koji je gotovo jednak obliku nenapuhane gume, što značajno smanjuje ukupna naprezanja tijela gume.  StreetSmart guma dizajnirana je tako da pruži značajnu raspodjelu pritiska na gaznu površinu, smanjujući je za 16 posto u odnosu na prethodnu gumu.

 

Streetsmart_Pack_Shot

 

Prethodni članakMichelin Starcross MH3
Sljedeći članakMoto GP – Brno 2013