Novi Moto Guzzi V7

Više od 50 godina nakon pojavljivanja prvog modela, Moto Guzzi ponosno predstavlja novi, važni korak u evoluciji modela V7, simbola talijanskih motocikala prepoznatljivog diljem svijeta.

Redizajn je toliko značajan da je ukinuto označavanje rimskim brojevima koje je počelo od ponovnog lansiranja modela 2007. godine. Karakter i autentičnost ipak ostaju nedirnuti budući da su to trajne vrijednosti utisnute u genetski kod svakog Moto Guzzi motocikla.

Dostupne su dvije verzije: osnovna V7 Stone snažnog, minimalističkog stila i V7 Special klasičnih, elegantnih linija.

Novi Moto Guzzi agregat koji se prvi put se pojavljuje na novom V7 proizašao je iz agregata koji pogoni V85 TT. Ovaj najnoviji, suvremeni agregat izrađen u Mandellu jamči bolje performanse i sveukupnu učinkovitost kako bi pružio maksimalni užitak u vožnji, zabavu i pouzdanost.

Ima 25% više snage od prethodnika, razvija 65 KS na 6.800 okretaja u odnosu na prijašnjih 52 KS na 6.200 okretaja. Maksimalni okretni moment također je značajno povećan, od 60 Nm na 4.250 okretaja do izvanrednih 73 Nm na 5.000 okretaja, s više od 80% okretnog momenta dostupnog na 3.000 okretaja.

U usporedbi s prijašnjom verzijom, novi model iz Mandella općenito je potpuniji po pitanju opreme te pokazuje nadmoćnu zrelost vidljivu u izgledu većeg agregata koji se ističe velikim, izmijenjenim ispušnim sustavom. Pogled od iza otkriva veći kardanski prijenos i širu stražnju gumu, kao i robusniji par Kayaba stražnjih amortizera.

Suvremene bočne oplate su nove, kao i kraći stražnji blatobran, elementi koji zajedno s novim ispušnim sustavom daju 850-ici novi, obnovljeni, još privlačniji izgled.

Brojna unaprjeđenja napravljena su kako bi poboljšala stabilnost i udobnost, dok je poslovično izvrsna upravljivost Moto Guzzijevog najprodavanijeg modela ostala nepromijenjena.

Okvir je unaprijeđen dodavanjem čeličnih elemenata u prednjem dijelu, dok novi par amortizera ima duži hod, a novo sjedalo u dvije razine osigurava više udobnosti. S istim ciljem su ugrađeni i potpuno novi oslonci za noge vozača.

Moto Guzzi ima potpuno nova LED svjetla a prednja lampa uključuje dnevno svjetlo u obliku Moto Guzzi orla. Nova instrument ploča, potpuno digitalna, okruglog prikaza, savršeno je usklađena s minimalističkim izgledom motocikla,. Aluminijski kotači sportskog stila na modelu Stone također su novi, a stražnji kotač ima širu gumu dimenzija 150/70.

V7 Special zadržava elegantnu analognu instrument ploču s dva brojača (brzinomjer i brojač okretaja) te klasične žbičane kotače.

V7 će biti dostupan i u verziji umanjene snage koja će udovoljavati uvjetima A2 vozačke dozvole, idealno za nove Moto Guzzi vozače. Također dolazi s podesivim MGTC sustavom protiv proklizavanja u serijskoj opremi (koji se može deaktivirati).

V7 Stone raspoloživ je u tri boje mat završne obrade: crna Ruvido, plava Ghiaccio i narančasta Rame. Izbor boja na modelu V7 Special koji je blizak klasičnom, elegantnom duhu izvornog modela uključuje plavu Formale i sivu Casual.

Maloprodajna cijena V7 Stone iznosi 74.990 kuna dok je za V7 Special potrebno izdvojiti 78.550 kuna.

Prethodni članakVd Mark prvi put na novom BMW M1000RR
Sljedeći članakThe sound of MT-09 2021