Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Suradnja između Alfa Romea i legendarnog talijanskog karoserista Zagato započela je 1921. godine s modelom TIPO G1 a okruglu obljetnicu studio iz Milana odlučio je proslaviti novom kreacijom naziva Giulia SWB Zagato.

Unikatni primjerak baziran je na modelu Giulia GTAm s twin turbo V6 agregatom i ručnim mjenjačem oko kojeg se nalazi nova karbonska karoserija s dvoja vrata i skraćenim međuosovinskim razmakom. Elegantne linije podsjećaju na model 8C ali i legendarni SZ. Dizajn je prepušten Zagatu, premda je od samog početka projekta uključen bio i prvi čovjek Alfinog Centro Stile, A. Mesonero sa svojim timom, no izrada koncepta te kasniji razvoj i proizvodnja u cjelosti su odrađeni u Zagato aranžmanu.

Kroz dugogodišnju suradnju rođeno je više od 150 modela izuzetne kolekcionarske vrijednosti a zanimljivost ovog modela leži u tome što je proizveden samo jedan primjerak koji je nakon promotivnih aktivnosti na testnoj stazi “La Pista” u Areseu isporučen kupcu. Kandidata je bilo više no sreća se osmjehnula njemačkom kolekcionaru čija će već iznimna kolekcija sada biti dodatno oplemenjena.

Prethodni članakKako umjetna inteligencija mijenja MotoGP utrke
Sljedeći članakBožićna ponuda Piaggio Grupe