Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Suradnja između Alfa Romea i legendarnog talijanskog karoserista Zagato započela je 1921. godine s modelom TIPO G1 a okruglu obljetnicu studio iz Milana odlučio je proslaviti novom kreacijom naziva Giulia SWB Zagato.

Unikatni primjerak baziran je na modelu Giulia GTAm s twin turbo V6 agregatom i ručnim mjenjačem oko kojeg se nalazi nova karbonska karoserija s dvoja vrata i skraćenim međuosovinskim razmakom. Elegantne linije podsjećaju na model 8C ali i legendarni SZ. Dizajn je prepušten Zagatu, premda je od samog početka projekta uključen bio i prvi čovjek Alfinog Centro Stile, A. Mesonero sa svojim timom, no izrada koncepta te kasniji razvoj i proizvodnja u cjelosti su odrađeni u Zagato aranžmanu.

Kroz dugogodišnju suradnju rođeno je više od 150 modela izuzetne kolekcionarske vrijednosti a zanimljivost ovog modela leži u tome što je proizveden samo jedan primjerak koji je nakon promotivnih aktivnosti na testnoj stazi “La Pista” u Areseu isporučen kupcu. Kandidata je bilo više no sreća se osmjehnula njemačkom kolekcionaru čija će već iznimna kolekcija sada biti dodatno oplemenjena.

Najnovije