Aprilia Caponord 1200 Rally

 

anteprima-aprilia-caponord-1200-rally-my-2015-01Aprilija poput ostalih članica grupe ima svoje adute za sajam u Kolnu te predstavlja novu izvedbu tehnološki superiornog crossovera Caponord 1200 pod nazivom Rally. Prilagođena za vožnju na svakom terenu, možemo reći da je ovo Aprilijin odgovor na konkurentima čarobnu riječ, Adventure. Rally izgleda vrlo robusno s bočnim rešetkastim štitnicima te štitnikom agregata i novim koferima. Novi su i žbičani kotači, spremnik goriva kapaciteta 24 litre, povišeni vjetrobran, LED svjetla… Ukupni dojam na prvo gledanje je da bi Apriliju Caponord trebali testirati u Afganistanu a možda čak i u Siriji. :)

Agregat je identičan postojećem a elektronska pomagala poput TS, ABS, ride-by wire s tri mape, i dalje su na broju. Caponord Rally dobio je i novu igračku u vidu naprednog poluaktivnog ovjesa ADD (Aprilia Dynamic Damping). Osnovna razlika u odnosu na dosadašnje sisteme je u tome što je do  sada vozač imao mogućnost preko prekidača na upravljaču mjenjati postavke ovjesa dok sada ne mora raditi ništa odnosno ADD sve radi sam. Software sam kombinira algoritme, odnosno, mjeri parametre koji se sa podloge prenose na motocikl te u kombinaciji sa fazama vožnje (ubrzanje, otvaranje gasa, kočenje, konstatna brzina…) sam upravlja ovjesom u cilju postizanja maksimalnog komfora.

Predstavljanje Caponord Rally-ja dogoditi će se slijedeći tjedan u Kolnu a motocikl kreće u prodaju početkom slijedeće godine. Cijena još uvijek nije poznata.

anteprima-aprilia-caponord-1200-rally-my-2015-02

Prethodni članakJarvis i Husqvarna
Sljedeći članakRanch za VR46 i MM93