Aprilia RSV4 XTRENTA

XTrenta ili u slobodnom prijevodu “30 godina” novi je ekskluzivni limitirani primjerak iz Noale koji obilježava trideset godina od osvajanja prvog naslova prvaka u klasi 125 ccm.

Nakon RSV4 X modela iz 2019. godine, a onda i Tuona X, Aprilia ponovo nudi limitirani model motocikla koji se smije koristiti samo na stazi. Boje su u skladu s motociklom Alessandra Gramignia, glavnom protagonista spomenute titule, dok su karbonske oplate nastale koristeći istu tehniku poput one za MotoGP motocikle.

RSV4 XTrenta je prvi produkcijski motocikl s aero spojlerom ispod stražnje vilice, koji se kolokvijalno naziva „žlica“, te se u posljednjih nekoliko godina udomaćio na MotoGP motociklima. A tu je i spojler integriran u rep motocikla, pri čemu u Apriliji tvrde da se s takvim aero kompletom „downforce“ povećava za 25%, a otpor zraka smanjuje za 4%.

XTrenta ima i natjecateljski SC-Project ispuh, koji pripomaže tome da se iz V4 agregata istisne čak 230 KS, a dakako da su u igri i vrhunske Brembo kočnice te Öhlins ovjes, uz Marchesini naplatke od magnezija. Nudit će se i ispušni sustav od titana, po uzoru na onaj s MotoGP motocikla i vjerujemo da će većina kupaca prigrliti tu opciju.

Ovaj posebni motocikl biti će proizveden u samo 100 primjeraka za koje ne sumnjamo da će biti rasprodan u rekordnom roku bez obzira na golu cijenu od 50kE.

By Moto Puls

Prethodni članakDucati Monster SP 2023
Sljedeći članakItalia – Referendum o ukidanju prodaje vozila s agregatima s unutarnjim izgaranjem?