Aprilia SBK u Aragonu

Vikend na stazi Motorland de Aragon završio je s mjestom na podiju i potvrdom dugog mjesta u poretcima vozača i konstruktora za Aprilia Racing – Red Devils tim. Leon Haslam, nakon osvajanja Superpole pozicije u subotu, dovezao je svoj RSV4 do trećeg mesta u drugoj utrci i za malo ispustio podij u prvoj utrci.

2.ApriliaWSBK_Torres

U jutarnjoj utrci, engleski vozač morao se nositi s niskim temperaturama s kojima se već borio dan ranije. To se negativno odrazilo na performanse guma i odvojilo ga od vodeće grupe. Poslijepodne, na toplijem asfaltu, Leon je od starta s prve pozicije igrao na sigurno u prvim krugovima, da bi ubrzao tempo i započeo borbu s Reom. Koliko se žestoko Haslam borio najbolje pokazuju stalne promjene razmaka među dvojcem, a pokleknuo je tek na kraju i otišao kući s odličnim trećim mjestom na stazi koja mu nikad nije bila osobito naklonjena.

4.ApriliaWSBK

Leon Haslam: “ Zaista sam sretan s ovim podijem. Znao sam da nam neće biti lako, i zbog niskih temperatura u prvoj utrci i zbog više iskustva kojeg naši rivali imaju na ovoj stazi. Za drugu utrku smo napravili nekoliko manjih izmjena na motociklu, ali najveću razliku su činili uvjeti koji su nam omogućili da budemo brži. Bio sam razočaran što se nisam mogao upustiti u izravnu borbu s Reom. Na nekoliko dijelova staze bio sam brži od njega, ali sam na drugim dijelovima to gubio. Siguran u sebe gledam na sljedeće utrke u Assenu i Imoli.To su dvije staze koje volim, a napredak koji smo ostvarili ovaj vikend odličan je početak. Znamo naše jake točke te iz utrke u utrku skupljamo podatke ključne za napredak. Uvjeran sam da ćemo moći iskoristiti ovo iskustvo u nastavku sezone.”

Još jedna solidna utrka Jordija Torresa koji čini se ni najmanje nije opterećen svojim statusom početnika na pobjedničkom motociklu. Na svojoj domaćoj stazi, Španjolac je nastavio naporno raditi kako bi se prilagodio novoj klasi te u potpunosti shvatio kako RSV4 RF funkcionira. Peto mjesto u prvoj utrci i još više četvrto mjesto u drugoj utrci pokazatelj su njegove sjajne dosljednosti i ubrzanog upoznavanja s talijanskim Superbike motociklom.

3.ApriliaWSBK_Haslam

Jordi Torres: “Ovo su bile dvije napete utrke. Zbog niskih temperatura, izbog guma je bio konzervativan i zapravo smo u drugom dijelu utrke imali dobar tempo. U drugoj utrci uvjeti su bili dosta drugačiji. Nekoliko krugova sam se prilagođavao i zbog toga sam izgubio priključak s vodećima. To je još jedna poteškoća u Superbikeu. Stvari se mogu dosta promijeniti između dvije utrke i nije se uvijek lako prilagoditi. U svakom slučaju, napravili smo dobar posao ovaj vikend. Osvojio sam važne bodove, ali iznad svega nastavljam stjecati iskustvno i otkrivati tajne ove klase. Čak sam jako promijenio stil vožnje i još uvijek mi nedostaje taj zadnji korak, ali napuštam Aragon s dobrim osjećajem.”

 

SUPERSTOCK 1000 FIM CUP

Lorenzo Savadori i Team Nuova M2 Racing također su ostvarili izvrstan rezultat u prvom nastupu  Aprilije RSV4 RF na Superstock 1000 FIM Cup utrci. Nakon što je vodio grupu tijekom cijele utrke, Aprilijin vozač izgubio je mjesto svega nekoliko metara prije cilja. Osvajanjem drugog mjesta u prvom nastupu i izvanrednom konkurentnosti koju je pokazao osvajanjem prvog mjesta na startnoj liniji, definitivno je udario temelje borbi za vrh.

5.ApriliaSSTK_ Savadori

Prethodni članakMotoGP – Austin Texas 2015
Sljedeći članakDucati Panigale 1299 S uz uštedu od 25.000kn!