Aprilia Superbike u Tajlandu

3.ApriliaWSBK_Haslam

Odlučni Leon Haslam sa svojom je Aprilijom RSV4 zauzeo drugo mjesto u dvije utrke u kojima se od samog starta vozilo agresivno. Time je osvojio važne bodove u ukupnom poretku. U prvoj je utrci Leon Haslam ostvario dobar start s druge startne pozicije i držao korak s vodećom grupom u kojoj su bili Rea, Sykes, Lowes i Davies. Uz brza pretjecanja preuzeo je drugo mjesto i počeo loviti Reu. Uz ekstremno brz srednji dio utrke približio se vodećem vozaču no na kraju se morao zadovoljiti drugim mjestom.

Druga je utrka također dovela do duela Ree i Haslama koji su pokazali značajno bolji tempo od konkurenata. Leon i njegov timski kolega izmijenili su nekoliko postavki na svojim Aprilijama RSV4 između dvije utrke te time postigli nešto veću brzinu. U prvom dijelu utrke, konkurenti, koji su u WSBK prvenstvu iznimno jaki, spriječili su Haslama u približavanju vodećem Rei.

Dvostruki plasman na drugo mjesto, na potpuno novoj stazi, važno je postignuće koje potvrđuje da je Haslam jedan od ključnih igrača u borbi za naslov prvaka u WSBK prvenstvu čije sljedeće kolo očekujemo u Europi.

 

Leon Haslam: „Tim je odradio odličan posao. Između dvije utrke napravili smo velik iskorak. Rea je danas jednostavno bio prebrz. Odlučili smo koristiti tvrđu prednju gumu, možda smo u prvom dijelu utrke mogli biti brži s mekšom gumom no ona nam nije mogla zagarantirati da će izdržati do kraja utrke. U svakom slučaju, zadovoljan sam s ovim vikendom, pogotovo jer smo u usporedbi s petkom puno napredovali i jedva čekam odlazak na stazu Aragon. Plasman na podij u prva dva kola prvenstva definitivno je dobar početak.“

1.ApriliaWSBK_Haslam

 

Početnik Jordi Torres u Tajlandu je ponovo pokazao svoju zrelost i potvrdio kvalitetu odluka Aprilia Racing – Red Devils tima. Uz konstantno napredovanje, Španjolac je u potpunosti iskoristio dobru startnu poziciju u drugom redu koju je zaradio na Superpoleu. U prvim krugovima nije riskirao, a ostao je nadomak podiju. Karakteristike ove staze nisu mu išle u korist: Jordi se još navikava na snažni kočni sustav Aprilije RSV4, a na stazi se natjecao s konkurentima koji su u Superbike prvenstvu među najboljima u kočenju. Uz napredovanje u završnim fazama, obje je utrke završio nadomak podiju pa će na svoju domaću stazu u Aragonu otići s velikim ambicijama.

 

Jordi Torres: „Jako sam zadovoljan poslom koji smo odradili ovog vikenda. Unatoč činjenici da smo propustili jedan trening uspjeli smo ostvariti dobar rezultat. Drugi slobodni trening za mene je vrlo važan budući da se na prvom navikavam na novu stazu, a drugi mi je potreban za određivanje osnovnih postavki na kojima ću raditi. Zatim se u subotu moram koncentrirati na postizanje brzog tempa za kvalifikacije i Superpole. Kad sam se našao iza Sykesa prisjetio sam se Phillip Islanda gdje sam pao kad sam ga pokušao prestići pa sam odlučio ostati miran i proučavati njegov način vožnje i ne riskirati tijekom prve utrke. To mi je koristilo u drugoj utrci koju sam završio s jednakim plasmanom, no učim iz kruga u krug. Kao što uvijek kažem, Aprilia RSV4 stvorena je za pobjeđivanje i tek kad postignem taj cilj mogu biti 100% zadovoljan.“  

4.ApriliaWSBK_Torres

Prethodni članakSBK – Buriram Thailand
Sljedeći članakHonda Bulldog