Bautista i Bradl u Apriliji i u 2016

 

2_BRA_2016_hires

Nakon ohrabrujućeg debija ove sezone u kojoj se upoznavao s motociklom RS-GP, Stefan Bradl vozit će za Apriliju i 2016. godine. Uz Alvara Bautistu, 25-godišnji njemački vozač, Moto2 svjetski prvak iz 2011., vozit će Aprilijin prototip za Aprilia Racing Team Gresini. Rođen u bavarskom gradu Augsburgu 29. studenog 1989., Stefan Bradl debitirao je u klasi 125 2005. godine. 2008. ostvario je dvije pobjede i završio sezonu na četvrtom mjestu. 2010. prešao je u Moto2 klasu u kojoj je 2011. osvojio naslov prvaka zahvaljujući četirima pobjedama. Njegova prva godina u MotoGP klasi došla je 2012. na Hondi, motociklu koji je vozio sljedeće dvije sezone. Najbolji rezultat ostvario je osvajanjem drugog mjesta 2013. godine u Sjedinjenim Državama.

Slijedeće sezone Sam Lowes također će sudjelovati u razvoju Aprilia MotoGP prototipa kao testni vozač. Lowes će sudjelovati 2016. u Moto2 prvenstvu za Team Gresini te raditi s Aprilia Racing timom na razvoju MotoGP prototipa. Sve će to biti podloga za sudjelovanje Sama Lowesa u MotoGP prvenstvu na Apriliji 2017. godine.

1_BRA_2016_hires

ROMANO ALBESIANO (Aprilia Racing Manager)

“Stefan Bradl gotovo slučajno nam se priključio, ali njegove promjene motocikla ove sezone za mene su bile ugodno iznenađenje. Od početka smo vidjeli da je metodičan i brz vozač, izrazito precizan u svojim komentarima i stoga poželjan u osjetljivoj ulozi testnog vozača koju prva sezona zahtijeva. Upravo smo iz tog razloga htjeli nastaviti raditi s njim i sad je to postalo službeno. Stefan će raditi uz Alvara Bautistu koji će drugu godinu voziti za Apriliju. U 2015. Alvaro je dao ključan doprinos razvoju RS-GP motocikla. S Alvarom i Stefanom imamo u našem timu dva sjajna vozača, pravih vještina, profesionalnosti i motivacije za rast Aprilia MotoGP projekta. Za rad koji će se obavljati u Noaleu, osim testnog tima, možemo računati i na doprinos mladog brzog vozača, kakav je Sam Lowes. On će uz svoje obveze u Moto2 prvenstvu raditi i kao naš službeni testni vozač.”

FAUSTO GRESINI (Team Manager)

“Zadovoljan sam što će Stefan biti s nama i sljedeće sezone. Jako puno je doprinio Aprilia Racing timu i cijelom razvoju našeg MotoGP projekta. Njegov sadašnji rad je važan, a bit će još važniji iduće sezone kada budemo razvijali potpuno novi motocikl. Imamo odličan tim s Bradlom i Bautistom, koji su brzi, mladi vozači, ali s dosta MotoGP iskustva. Obojica su u stanju potaknuti cijeli tim na pronalaženje najboljih mogućih performansi.”

STEFAN BRADL

“Zaista sam zahvalan na velikoj prilici koju mi je Aprilia Racing Team Gresini pružio u drugoj polovini sezone. Htio bih zahvaliti Romanu Albesianu i Faustu Gresiniju što su vjerovali u mene. Na svom prvom Grand Prix-u na Apriliji u Indianapolisu odmah sam osjetio iskrenu dobrodošlicu cijelog tima. Ne mogu opisati kako su svi u timu profesionalni. Mogu reći da je Aprilia bez sumnje najbolji tim za koji sam se utrkivao od početka moje karijere u svjetskom prvenstvu. Imam veliku podršku svoje tehničke ekipe.  Mogu reći da su od prvog dana vjerovali u mene i sviđa mi se način na koji pripremaju i planiraju svaki izlazak na stazu. Ugovor za 2016. ispunio me samopouzdanjem za nadolazeće utrke i to je odlična motivacija za pripremu iduće sezone na najbolji mogući način. Znam da Aprilia ima velika očekivanja i uvjeren sam da imamo što je potrebno za biti među 10 najboljih natjecatelja u 2016. To mora biti naš cilj.”

2_BAU_2016_hires

Prethodni članakWSBK – Jerez 2015
Sljedeći članakMV Agusta Brutale 675/800