Biaggi na Apriliji ART vs Bayliss na Ducati Panigale

Max Biaggi sa svoje 42 godine ne osjeća da je za penziju pa zajedno s Aprilia trkaćim odjelom pomaže u testiranju prototipa ART Aprilije na stazi u Mugellu. Iako je zadnjih mjeseci prilično neaktivan u smislu novih testiranja, s iznimkom jednodnevnog testa Pramac Ducatija, rado se odazvao pozivu svog prijatelja Romana Albesiana, odgovornog za tehnički razvoj sportskih motocikala u Aprilia Racing.

Iako je uvijek lijepo vidjeti Biaggija ponovno na motoru, njegova uloga ostaje savjetodavna odnosno ne treba očekivati posebne rezultate ali mišljenje tako iskusnog trkača po pitanju prototipa MotoGP motocikla sigurno će cijeniti u Apriliji. Posebno iz razloga što je sam prototip izveden iz RSV4 s kojojm je Biaggi prije dvije godine osvojio SBK prvenstvo. Svjestan svojih mogućnosti, Biaggi se i sam pohvalio na twitteru da je  u nezavidnoj fizičkoj kondiciji bez obzira na mali broj napravljenih krugova uzrokovanih lošim vremenskim uvjetima.

Zajedno s Biaggijem, u Mugellu je svojih 40 krugova odvozio i Troy Bayliss s najboljim vremenom od 1.52.6. Nije se radilo o nikakvom službenom testiranju već o njegovoj želji za vožnjom a često je na stazi u Mugellu obzirom da je instruktor u Ducatijevoj DRE kao i u svojoj Troy Bayliss Academy školi vožnje. Iako i sam napominje da je Mugello izrazito fizički zahtjevna staza, svjestan je svojih limita ali i dalje smatra da na stazi uvijek daje svoj maksimum. Na pitanje da li bi probao prototip MotoGP, odgovor je bio potvrdan no preferira Ducati Panigale jer je SBK ipak njegov “prirodni ambijent”.

1
2
3
4
Prethodni članakXJR1300 Yard Built
Sljedeći članakLML Star 4T 151