BMW Safety Bike u MotoGP-u

Suradnja između BMW automobila i MotoGP-a traje već duži niz godina i prije starta svake utrke gledali smo nove BMW sportske modele kako kao Safety Car kruže stazom. Naravnom, svi su nosili oznaku M kako i priliči bavarskom proizvođaču. Ne treba zaboraviti niti prestižnu nagradu BMW M Award za najbrže odvožene krugove u kojima su trkači nagrađivani novim M4.

Od predstojeće sezone stiže još jedna novost, među Safety Car automobile ugurao se i jedan M1000RR, prvi BMW motocikl s oznakom M koji će kroz cijelu sezonu pratiti MotoGP karavanu i biti će jedino od četiri vozila koja će nositi tradicionalne BMW M boje. Biti će tu M3 Competition, M4 Competition, M5 CS. Dolaskom u Europu, flota će se proširiti s još jednim M1000RR, te novim M8 Competition Coupe, M8 Competition Gran Coupe i X5M Medical Car.

Teško bi se bilo suzdržati od komentara da bi možda sportskom odjelu BMW-a netko mogao napomenuti kako bi bila puno značajnija i zanimljivija vijest da svoje motocikle parkiraju preko zida, u boxove, gdje motori imaju brojeve i kronometre a vozi ih vozi ekipa u natjecateljskim kombinezonima… :)

Prethodni članakMoto Guzzi slavi 100-ti rođendan!
Sljedeći članakVIDEO Bandit9 Jaeger