Diablo Supercorsa SP za Ducati Panigale

_g104492

Pirelli Diablo Supercorsa SP još jednom se dokazala u segmentu trkaćih guma za cestovnu upotrebu na supersportskim motociklima. Ducatijeva ergela vrhunskih Suuperbike motocikala biti će opremljena Pirellievim Supercorsa SP gumama. Suradnja je to koja traje već dugi niz godina pa će nakon brojnih Superbike generacija i najnoviji Panigale 1299 u sve tri verzije, standard, S i R biti u serijskoj izvedbi biti “obuven” u Pirelli dimenzija 120/70ZR17 sprijeda i 200/55ZR17 straga.

Diablo Supercorsa SP predstavlja koncentraciju prestižne Pirelli tehnologije i dugogodišnjeg iskustva dokazanu kroz više od deset godina ekskluzivne dobave guma za svjetsko Superbike prvenstvo. Ova cestovna guma, dizajnirana za sportski način vožnje prilagođen cestovnim uvjetima, najnoviji je rezultat beskompromisnog pristupa vrhunskim performansama i maksimalnoj sigurnosti.

U usporedbi profila s prethodnom verzijom 190/55, nova Diablo Supercorsa SP nešto je viša kako bi poboljšali ponašanje tijekom kočenja i zadržali preciznost putanje. Stražnja guma je dizajnirana kako bi u zavojima što većom površinom prijanjala na podlogu te napravljena u dvokomponentoj smjesi radi boljeg prijanjanja i dužeg vijeka trajanja. Novi polimeri korišteni pri izradi Supercorse SP pomažu bržem zagrijavanju gume dok EPT tehnologija omogućuje 23% više mekših komponenti u rubnim dijelovima, u odnosu na prethodnika, što rezultira boljim gripom u srednjim i jačim kutevima naginjanja.

Još jedna od zanimljivosti je da Supercorsa SP pruža svojim kupcima personalizaciju gume omogućujući naručivanje eventualnih natpisa na bočnim stranama gume.

_g104505

_g104511

Prethodni članakYamaha V-Max Carbon
Sljedeći članakGas Gas zaustavio proizvodnju