Dinaric Rally – Izdanje 2020

Od 2. do 5. srpnja 2020. godine održat će se Dinaric Rally, amaterski cross-country reli za motocikle i quadove.

Dinaric Rally je organizirano javno okupljanje s ciljem promocije Dinarida koje moto zajednica još uvijek nije otkrila kao vrhunsku destinaciju za moto avanturizam. Organizator relija u okupljanje je ugradio visoke standarde ekologije i očuvanja prirode, pa je Dinaric Rally, s tog aspekta, jedini takav reli na području Dinarida i šire. Minimalan utjecaj na prirodu i pozitivan utjecaj na lokalnu ekonomiju također su važni motivi organizacije Dinaric relija.

Dinaric Rally 2020. godine obuhvatit će ukupno pet planina u Hrvatskoj – Ličku Plješivicu, Poštak, Dinaru, Svilaju i Prominu. Sljedeća izdanja relija proširit će se izvan hrvatskih granica i obuhvatiti cijeli lanac Dinarida ( gotovo 650 kilometara) odnosno planine Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Albanije. 

Kao veliki zaljubljenik u izazove, prirodu i outdoor avanturizam,  kao sudionik relija nastupit će poznati hrvatski glumac Dušan Bućan. Dušan se , unatoč tome što nema niti sata offroad iskustva, odlučio okušati u vožnji offroad/enduro motocikala, što je nešto u što se olako ne upuštaju ni motoristi s puno iskustva. Tijekom priprema za reli, Dušan će proći i privatni trening offroad, adventure i enduro vožnje. Pripreme za reli uključiti će i nabavu i prilagodbe motocikla (KTM 690 Enduro R) za rally način vožnje.

Sam reli održat će se daleko od asfaltiranih cesta, odnosno gotovo u cijelosti po nekategoriziranim makadamskim cestama, šumskim putevima, jedva vidljivim prastarim prometnicama te starim rimskim ili napoleonskim cestama.

Ovaj uzbudljivi cross-country reli ove godine obuhvaća tri kružne etape koje broje više od 600 kilometara i 13.000 metara uspona, a čiji su start i cilj na istoj lokaciji u privremenom kampu (bivouacu), odnosno gradu Kninu. Agencija Untamed, u suradnji s turističkom zajednicom i gradskom upravom Knina, za sve vozače i posjetitelje omogućit će prave gastro i eno avanture, turističke posjete lokalnim prirodnim i kulturnim znamenitostima kao i brojne druge zanimljive sadržaje.

Reli je otvoren za dvije kategorije, odnosno šest klasa motocikala i tri klase quadova, a detaljan program, pravila, generalne upute i općenito o prvom Dinaric Rallyju pogledajte na web stranici: www.dinaricrally.com

Dinaric reli pokazati će svu raskoš Dinarida. Organizacijom relija vozačima koji još nisu doživjeli Dinaride, omogućavamo da ih dožive u potpunosti, na jedinstven, divan i siguran način.

Za sva dodatna pitanja i informacije, obratite se na e-mail adresu: [email protected] ili na telefon +385 959061237 Perica Matijević

www.dinaricrally.com

www.instagram.com/dinaricrally

www.facebook.com/dinaricrally

www.dinaricrally.com/gallery/

Prethodni članakHarley Davidson subvencionira nove vozače
Sljedeći članakNovi kalendar MotoGP 2020