Dovizioso i Ducati zajedno u 2019?

Iako je izgledalo kao formalnost, čini se da dogovor između Ducatija i Doviziosa ipak neće tako jednostavno biti postignut. Uoči početka sezone bila je to jedna od interesantnijih tema no kako je počelo prvenstvo tako su događanja oko utrka došla u prvi plan da bi sada tema ponovno došla na dnevni red nakon što je prva ponuda koja je stigla iz Borgo Panigale glatko odbijena.

Dovizioso je, uvjetno rečeno, stalno bio u drugom planu da bi tek prošle godine odličnim vožnjama došao do mogućnosti borbe za naslov prvaka. Upravo je on bio jedini konkurent Marquezu iako se tome nitko nije nadao početkom sezone. Pored toga, uvjereni smo da veći dio problema leži u odnosima Ducati – Lorenzo. Naime, Španjolac je doveden kao prvak i u njega su polagane velike nade. One se nisu ispunile ali se zato ispunio dio ugovora koji je regulirao financijsku nadoknadu koja je u odnosu na Doviziosa bila astronomska. Nakon prošlogodišnjih rezultata situacija se potpuno promijenila i logično je da Dovizioso i u tom segmentu traži adekvatnu naknadu.

Početak ove sezone dodatno je povećao jaz između vozača, Dovizioso je još uvijek rezerviran u nastupima a za Lorenza se svi navijači slažu da je vrijeme da mu se otkaže ugovor jer za iznos od 12,5milEUR rezultati bi morali biti izvrsni. S druge strane je podcijenjeni Dovizioso koji se za pet puta manji iznos bori za naslov i koji je jedini nakon Stonera uspio shvatiti kako voziti Ducati GP iako su se nanizala zvučna imena: Melandri, Rossi, Hayden, Crutchlow, Iannone i Lorenzo.

Prema riječima Dovijevog managera, ne radi se o nerealnim očekivanjima ali očito je da u Ducatiju njegovo ime još uvijek nema toliku snagu pa ni dogovor nije blizu. Vjerujemo da se radi samo o ispipavanju suprotne strane putem medija i da će do dogovora ipak doći jer niti Dovi trenutno nema posebno atraktivnih ponuda, a nakon što se pojavila vijest da bi Lorenzo mogao završiti u Suzukiju niti Ducatiju nije opcija ostati bez vozača za sijedeću sezonu.

 

Prethodni članakAprilia Shiver 900
Sljedeći članakNovi Moto Puls je stigao…