Ducati 1299 Panigale R Final Edition

DU 2017-05-26 PANIGALE FINAL EDITION

 

Uoči osme utrke svjetskog Superbike prvenstva, Ducati je uz svoja dva tvornička vozača Daviesa i Melandrija predstavio posljednju seriju Panigale R Final Edition čime se nakon dugo godina i u Ducatiju na top modelima pozdravljaju s dvocilindričnim agregatima i prelaze na V4.

Posljednji Panigale R preuzeo je agregat od modela Superleggera snage 209 KS pri 11.000 okretaja i momentom od impresivnih 142 Nm pri 9.000 okretaja. Ciklistika je i dalje R-ova, kao i uvijek vrhunski Ohlins, a napredna elektronika na Bosch platformi uključuje ABS Cornering, Ducati Wheelie Control EVO (DWC EVO), Ducati Traction Control EVO (DTC EVO) kao i sustav Engine Brake Control (EBC) uz napomenu da se sve postavke daju personalizirati uz tri seta Riding Mode opcija (Race, Sport, Wet).

Novi Ducati 1299 Panigale R Final Edition dolazi u Tricolore varijanti uz crvene naplatke a samo za prezentaciju i tvornički motori na utrci u Laguni biti će u bojama talijanske zastave. Po pitanju ekskluzive, za razliku od prijašnjih godina, postavljena su novi standardi odnosno Panigale R FE neće biti ograničen brojem primjeraka ali će svaki kupac dobiti tradicionalnu brojčanu unikatnu oznaku na upravljaču.

 

 

 

 

 

Prethodni članakOd 2018 Husqvarna dio proizvodnje seli u Indiju
Sljedeći članakWSBK – Laguna Seca 2017