Ducati Panigale V2 Bayliss 20th Anniversary

Veza između Troy Baylissa i Ducatija jedna je od bitnijih u Ducatijevoj sportskoj povijesti a rijetki su bili trkači koje su poklonici branda iz Borgo Panigale toliko cijenili. S prepoznatljivim brojem 21 kojeg mnogi i danas vežu samo uz njegovo ime, ostavio je veliki trag u svjetskom Superbike prvenstvu. Kroz svoj sportski put ostvario je 52 pobjede, 94 podija i ukupno tri naslova svjetskog prvaka dok je posebna zanimljivost Baylissove karijere ta da je jedini trkač koji je u istoj sezoni uspio pobijediti u MotoGP i WSBK prvenstvu. Prvi naslov prvaka osvojio je 2001. godine i točno dva desetljeća kasnije Ducati se odlučio odužiti svjetskom prvaku predstavljajući model koji će proslaviti upravo taj događaj.

Novi Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary dolazi inspiriran bojama nekadašnjeg 996R i obilježen prepoznatljivim Baylisstic brojem 21. Bolji poznavatelji odmah će se sjetiti Infostrade, glavnog sponzora čiji se logo nalazio na sada praznom dijelu zelene naljepnice. Jedini logo koji je ostao je onaj Shell s kojim Ducati nastavio suradnju koja još uvijek traje.

Pored standardne opreme, Panigale V2 Bayliss opremljen je Ohlinsovim ovjesom, prednjim vilicama NX30 i TTX36 stražnjim amortizerom. Ukupna težina reducirana je za 3 kilograma.

Motocikl dolazi u monoposto izvedbi dok se sjedalo i oslonci za noge suvozača spadaju u dodatnu opremu. Nove su i ručke po uzoru na nekadašnje SBK, na spremniku goriva napisana je posveta a sjedalo također nosi broj 21. Tehničke karakteristike agregata i bogata lista elektronskih pomagala ostale su nepromijenjene u odnosu na standardni model.

Prvi primjerci biti će dostupni u studenom a za rezervaciju svog limitiranog primjerka možete se već sada javiti u Ducati prodajne salone.

Prethodni članakOdržan prvi BMW Motorrad Roadshow u Zadru
Sljedeći članakLjetni Moto Puls je stigao na kioske