Dunlop SPORTSMART2

Iscrpnim istraživanjem tržišta Dunlopov stručni tim primjetio je promjene među motociklističkom populacijom, kao i njihovim voznim parkom, gdje je primjećeno kako dobna granica godina prosječnog motociklista raste. Sama ta činjenica u mnogome indicira promjene potreba u kojoj se naglasak kod prosječnog vozača sportskih motocikala stavlja na cestovnu upotrebu guma, grip na mokroj i suhoj podlozi, te voznost i udobnost. Razlog je to zbog kojeg su u Dunlopu pripremili nasljednika poznatog modela Sportsmart naziva Sportsmart2, novu gumu u prestižnom razredu moto guma, sport segmentu.
Dok je stari Sporsmart bio guma derivirana iz GP D211, s naglaskom na upotrebu na trkaćoj stazi (N-Tec tehnologija), novi Sportsmart 2 deriviran iz GP D212 PRo ima naglasak na cestovnu upotrebu tj. uklonjena je N-Tec karkasa sa stražnje gume. Spomenuta karkasa odlična je za upotrebu na stazi dok pri realnoj cestovnoj primjeni otežava zagrijavanje gume na optimalnu temperaturu u hladnijim periodima godine. Nadalje, mješavine gaznog sloja stražnje gume sada se nanose na karkasu novom JLT tehnologijom koja omogućava izradu gaznog sloja bez spojeva što u konačnici donosi upravljiviju, precizniju i udobniju vožnju.

Kod prednje gume promjenjen je profil odnosno oblik gaznog sloja koji je sada oštriji što bitno povećava upravljivost i okretnost motocikla pri čemu e motocikl lakše i brže spušta u nagib. Isto tako, sada se koristi monosmjesa što pozitivno utječe na preciznost, te je promijenjen smjer rotacije kanala zbog efikasnijeg uklanjanja vode s podloge.

Rezimirajući dojmove, dolazimo do zaključka da novi Sportsmart 2 neodoljivo podsjeća na nekoć vrlo popularan i kod nekih neprežaljeni Qualifier RR, uz napomenu da je u međuvremenu tehnologija toliko evoluirala tako da Sportsmart 2 uz obilje suhog gripa i upravljivosti, u odnosu na prethodnika, nudi daleko višu razinu trajnosti gume, te upotrebljivosti na mokroj podlozi.

Novi Sportsmart 2 biti će dostupan u ograničenoj količini  i dimenzijama već krajem listopada kod ovlaštenog uvoznika Unikomerc d.d. po cijenama identičnim starom Sportsmartu. Napominjemo da početkom slijedeće godine stižu dodatne dimenzije i cijeli program u H brzinskom indeksu. Trenutno dostupne raspoložive dimenzije možete vidjeti na donjoj listi a dodatne detalje vezane uz Sportsmart 2 u priloženoj prezentaciji.

120/70 zr17

120/60 zr17

160/60 zr17

180/55 zr17

190/50 zr17

190/55 zr17

 

Dunlop Sportsmart2:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17

Prethodni članakKaciga Vespa World Days Hrvatska
Sljedeći članakNovi Moto Puls 147 od 16.05. na kioscima