Harley Davidson noviteti za 2014!

HARLEY- DAVIDSON transformirao je Touring modele za 2014 – u uz Sportster ABS, stilski osvježeni Fat Bob i četiri nova CVO modela

19. kolovoz 2013. dan je kada je Harley-Davidson otkrio novu liniju motocikala za 2014-u koja uključuje sedam modela iz linija Touring, Trike i Custom Vehicle Operations (CVO) transformiranih u sklopu novog projekta RUSHMORE. Tvrtka Harley-Davidson, vođena prijedlozima kupaca i slušajući informacije vozača koji iza sebe imaju tisuće odvoženih kilometara,  nastoji u osnovi poboljšati svaki aspekt u vožnji . Vrhunac intenzivnog četverogodišnjeg razvojnog programa proizvoda, projekt RUSHMORE predstavlja vodeću tehnologiju po kategorijamai i poboljšanja dizajna koja će ispuniti očekivanja svih motociklista. Ovaj projekt uključuje Boom Box informativno-zabavni sustav omogućen tehnologijom Bluetooth® sa GPS navigacijom, Daymaker™ LED svjetla, novu masku sa otvorom za prozračivanje i sklop motora Twin-Cooled™ High Output Twin Cam 103™.

“Projekt RUSHMORE je razvojni put proizvoda tvrtke Harley-Davidson koji je od početka do kraja vođen razmišljanjima kupaca” rekao je Scott Habegger, direktor odjela za planiranje razvoja motocikala u tvrtki Harley-Davidson. “Volimo reći da u tvrtki Harley-Davidson vozimo s našim klijentima i stojimo iza svoje riječi. Svi smo u ovome zajedno i mislim da smo kao rezultat dobili neke zaista iznimne nove motocikle za 2014-u godinu.”

Dodatne novosti za 2014-u iz tvrtke Harley-Davidson jesu ograničena proizvodnja tvornički prilagođenog modela CVO Softail® Deluxe, redizajnirani model Dyna® Fat Bob® i uvođenje ABS-a (sustav sprečavanja blokiranja kotača) u sve Sportster modele (osim modela Iron 883™). S dodatnim poboljšanjima kroz asortiman motocikala, Harley-Davidson ulazi u 2014-u siguran da će zadržati svoj položaj vodećeg proizvođača motocikala u Americi.

 

Projekt RUSHMORE

Harley-Davidson je ispunio očekivanja  “Touring” vozača putem Projekta RUSHMORE. Projekt predstavlja profinjenu tehnologiju, uzbudljive performanse i zadivljujući stil koji zajedno transformiraju platforme motocikala Touring i Trike tvrtke Harley-Davidson. Ta poboljšanja spadaju u četiri korisnički definirane kategorije:

Kontrola: Poboljšano Daymaker™ LED ili dvostruko halogeno svjetlo, Reflex™ povezane kočnice s ABS-om i sklop motora s dvostrukim hlađenjem Twin-Cooled™ High Output Twin Cam 103™ i High Output Twin Cam 103™ daju povjerenje vozaču.

Informativno-zabavni sadržaj: Novi Boom! Box informativno-zabavni sustav sa zaslonom u boji kombinira kvalitetan audio, Bluetooth® povezivanje, glasovno prepoznavanje, tehnologiju pretvaranja teksta u glas, GPS navigaciju i podršku za intercom, te CB komunikaciju u jednom modulu.

Osjećaj: Od nove Batwing maske s ventilacijskim otvorom do redefiniranog područja za suvozača, aerodinamika i ergonomija udruženi su radi poboljšanja  komfora.

Stil: Oblik i funkcija mnogih dijelova su poboljšane – promijenjen oblik za Tour-Pak® i torbe s praktičnim elementima dizajna na jedan dodir, elegantniji blatobrani, laganiji aluminijski kotači i intuitivni ručni kontrolni prekidači.

Za 2014-u ti elementi projekta RUSHMORE primjenjuju se na slijedeće modele motocikala Harley-Davidson:  Road King® Classic, Street Glide®, Electra Glide® Ultra Classic®, Electra Glide® Ultra Limited®, Tri Glide® Ultra Classic®, CVO Ultra Limited® i CVO Road King®. (Za pojedinosti o elementima projekta RUSHMORE pogledajte zasebno izdanje.)

 

Više novosti iz tvrtke Harley-Davidson za 2014-u

 

  • Harley-Davidson Styling izmijenio je stil Dark Custom za model Fat Bob koji sada daje novi i nametljiv autoritet. Novosti uključuju novi ukoso odrezani stražnji branik s udubljenim stražnjim LED svjetlom u dvostrukom prstenu. Crna boja je svugdje zamijenila krom, uključujući i sklop motora, poklopac pročistača zraka, stražnje poklopce amortizera, trostruke spojnice, prstene svjetala, konzolu i poklopac kutije akumulatora. Kotači s aluminijskim diskovima s prorezom obrađeni su elektrostatskim plastificiranjem u crnoj boji, a završna obrada uključuje laserski graviran logotip Harley-Davidson i traku na obruču.

 

  • Kontrola ABS-a (sustav sprečavanja blokiranja kotača) potiče sigurnost, a dostupan je u asortimanu Sportster za 2014-u (osim modela Iron 883™). Linija Sportster također ima i nove ručne kontrole i dijelove kočnica, poboljšan servisni pristup i pametan sigurnosni sustav H-D® s daljinskim sigurnosnim privjeskom.

 

  • CVO serija motocikala ograničene proizvodnje za 2014-u ima novi model CVOSoftail® Deluxe, vrhunski prilagođeni motocikl za putovanja opremljen odvojivim vjetrobranom i GPS navigacijom, Daymaker LED svjetlom, odvojivim torbama i naravno odvažnom bojom, te velikim sklopom motora Screamin’ Eagle od 110 cc koji je uvijek dio programa CVO. CVORoad King® i vrhunski CVO Ultra Limited® vraćaju se s novim karakteristikama i poboljšanjima projekta RUSHMORE. Smjeli CVO Breakout®  Softail® chopper vraća se sa tri zadivljujuće nove sheme boja. (Više pojedinosti o CVO liniji za 2014-u potražite u zasebnom izdanju.)

 

  • Sklop motora Twin Cam 103 sada je standardna oprema za cijelu liniju Harley-Davidson Dyna i Softail® .

 

Harley-Davidson Motor Company proizvodi snažne prilagođene, cruisere i motocikle za putovanja, te nudi cijelu liniju rezervnih dijelova za Harley-Davidson motocikle, dodatnu opremu, opremu i odjeću za vožnju i razne dodatke. Više informacija potražite na web-stranici tvrtke Harley-Davidson www.harley-davidson.com.

Obzirom da je Harley opet napravio odličan promotivni film, možda je najbolje da se na taj način sami upoznate s novom gamom u priloženom videu…

http://projectrushmore.harley-davidson.com/en_EU

 

 

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

 

Prethodni članakHarley Davidson Christmas song… pojačajte zvučnike! :)
Sljedeći članakSP Electronics u Hrvatskoj