Harley najavljuje još tri nova motocikla za 2014.

Harley-Davidson ponovno napada. Nakon što su otkrili novi H-D Street 750 i lansirali projekt RUSHMORE, vodeći američki proizvođač motocikala predstavio je danas tri nova motocikla koji proširuju njihovu raznoliku ponudu uličnih motocikala i ostavljaju veći izbor modela za više vozača u salonima svakog Harley-Davidson zastupnika.

Predstavljanjem retro-cool Low Ridera, žustrog SuperLow 1200T i opakog posebnog izdanja modela Street Bob sredinom godine završava se najveće lansiranje novih modela u 110-godišnjoj povijesti Harley-Davidsona te se punim gasom unapređuje ubrzan razvitak proizvoda usmjeren na kupce.

“Ovo je bila nevjerojatna godina,” rekao je Rob Lindley, potpredsjednik i generalni direktor, EMEA regije. “Najprije projekt RUSHMORE, zatim H-D Street, i sada novi Street Bob Special Edition, SuperLow 1200T i Low Rider, sve rezultati vožnje s našim kupcima i izručivanje onoga što žele, a izvršeno uz pomoć snage tehnologije i buntovničkog duha koji unosimo u svaki novi Harley.””

 

Low Rider

Godine 1977. Harley-Davidson stvorio je customizirani motocikl prilagođen za surovu i prljavu vožnju koja pomiče granice i koji je postao ikona – Low Rider. Danas se taj prkosni stav vraća s osvetom kao obnovljeni legendarni model Low Rider u obliku novog kruzera koji se kreće s tradicionalnim stilom i uzbudljivom novom izvedbom. Ispolirani štitnik za prednje svjetlo i crna ukrasna šipka temeljni su elementi dizajna preuzeti od izvornog modela Low Rider. Neumoljiv pogon agregata Twin Cam 103 signalizira polazak uz zadovoljavajući, grleni prizvuk kroz zakrivljene cijevi koji puni 2-u-1 auspuh. Ovjes je kalibriran za cjelodnevnu udobnost i precizno rukovanje, dok dvostruki prednji diskovi kočnica omogućuju podobnu moć zaustavljanja. Novo prilagodljivo sjedalo i podizači upravljača omogućuju da motocikl savršeno pristaje više vozača. Velik broj originalnih dijelova motora nudi beskrajne mogućnosti za izraz vlastite osobnosti, pa se tako svaki vozač može posebno modno izraziti i dobro izgledati na motociklu.

low rider

 

 

SuperLow 1200T

Harley-Davidson širi vrata avanturi putovanja predstavljanjem novog modela SuperLow 1200T, motocikla koji kombinira okretnu šasiju s neophodnim značajkama za putovanje i snagom za vožnju prema horizontu. Odvojiv vjetrobran, bisage koje se mogu zaključati i gume za putovanja Michelin® Scorcher™ 11T standardna su oprema. Točke za pričvršćivanje sadrže odvojive dodatne kutije i naslone za leđa za jednostavnu prilagodbu osobnim potrebama. Novo sjedalo i ergonomične komande uobličeni su naročito da bi vozačima omogućili udobnost u vožnji na duge relacije. SuperLow 1200T može voziti u grupi zahvaljujući motoru Evolution V-Twin od 1200 cm3. S kilažom manjom za 53,5 kg od najlakšeg motocikla iz Harley-Davidson Big Twin Touring obiteji, najlakši je motocikl za putovanja u našoj ponudi. Završna je obrada u vrhunskom Harley-Davidson stilu s aluminijskim naplatcima, opcijskom shemom laka u dvije nijanse i obiljem kromiranih dijelova.

superlow

 

 

Street Bob Special Edition

Novi Street Bob® Special Edition, prilagođeni model koji zadržava ogoljenu i sirovu suštinu modela Big Twin Street Bob, vraća se u 2014. godini s mnoštvom novih privlačnih odlika koje sadrže još više snage i stila za vozače Harley-Davidson motocikala diljem svijeta. Inspiriran Programom tvorničke prilagodbe tvrtke Harley-Davidson, ovaj novi motocikl dostupan je samo na određenim tržištima, uključujući regije Europe, Bliskog istoka i Afrike. Street Bob Special Edition vodi Harley-Davidson customizaciju do vrhunca i dobiva poseban tretman sa snažnim motorom od 1690 cm3, peterokrakim lijevanim naplatcima i jedinstvenom dvonijansnom bojom s grafikom. Dodani su popularno sjedalo za dvoje Badlander®, prednje kontrole i niski upravljač koji daju ovom neotesanom bobberu još opakiji, opušteniji stav za vozače koji cijene čistu suštinu vožnje motocikala.

Novi model također sadrži sve ključne odlike dizajna modela Big Twin, koje uključuju skraćeni stražnji blatobran, spremnik goriva Fat Bob® i crni pogonski sklop. Razbijen na komadiće, ovaj model započinje odvojenim peterokrakim lijevanim aluminijskim naplatcima, obojen u crno s istaknutim bijelim dijelovima. Ravan niski upravljač zamjenjuje mini-ape ručke te smanjuje profil motocikla dok sjedalo za dvoje Badlander zamjenjuje jednosjed i nudi glatku, čistu liniju od spremnika za gorivo pa sve do stražnjeg blatobrana.

street bob special

 

Više informacija o modelima, asortimanu dijelova, dodataka, opreme i odjeće za vožnju te opće robe za motocikle Harley-Davidson potražite na web-mjestu tvrtke Harley-Davidson www.h-d.com

 

 

Prethodni članakPredstavljen novi Ducati Diavel
Sljedeći članakNovi Moto Puls izlazi 21.03.