Hell’s gate 2015 Walkeru na KTMu

Ovogodišnje izdanje extrem utrke koja se vozi u talijanskoj Toscani, prema svim pokazateljima bilo je nateže do sada. Osim što je staza prošle godine dodatno otežana novim dionicama, tada ih je pratilo lijepo vrijeme, čak i previše za ovaj dio godine, no zato je situacija ove godine nalikovala na onu iz 2013. godine kad je staza bila pokrivena snijegom i ledom, sada još s dodatkom obilnih padalina i iznimno niskih temperatura.

Uvodni, jutarnji dio utrke, selekcionirao je 14 finalista od kojih je najbrži bio Španjolac Roman, ispred prošlogodišnjeg pobjednika Jarvisa i Austrijanca Enockla. Prava utrka počela je u popodnevnim satima, Jarvis je poveo i postavio vrlo brzi ritam, barem onoliko koliko su uvjeti dozvoljavali jer se blato cijedilo na sve strane. Bilo je vrlo bitno probiti se što više u poretku već na samom početku jer se sa prolaskom svakog natjecatelja ionako teška staza dodatno otežavala nanošenjem blata na klisko kamenje. Pogotovo u kasno popodnevnim satima kad se takva podloga još i smrzavala.

Iza Jarvisa na Husqvarni krenuo je Walker dok je Gomez na kraju prvog kruga morao odustati zbog tehničkih problema. Otprilike na pola utrke Walker je pojačao ritam i probio se na prvo mjesto iako, bilo je neizvjesno jer je i sam kasnije izjavio da mu je ovo bio sigurno najteža utrka u karijeri. Kad to čujete od natjecatelja koji je zadnji Erzberg prošao kao da se vozi po dječjem parku, onda to ima svoju težinu. U zadnji, četvrti krug, ušao je prepun adrenalina no već nakon par minuta shvatio je da se preforsirao  i da bi mogao odustati. Iskustvo je prevladalo a i prednost je tad bila prilična pa si je mogao dozvoliti nijansu lakši tempo tak oda se na najtežem, zadnjem spuštanju, nešto iza 19 sati pojavio prvi i prošao ciljem. Jarvis je pao na slapovima, pokušao se vratiti u utrku ali ipak nije uspio tako da je odustao u trećem krugu.

Drugoplasirani sa zaostatkom od 28 minuta bio je Mario Roman na KTMu , mladi trkač koji je zasigurno bio i najveće iznanađenje ovogodišnjeg Hell’s gate-a. Ako je prvo mjesto na jutarnjem eliminacijskom dijelu bilo slučajno, drugo mjesto u ukupnom poretku sigurno nije. Očigledno smo dobili novo ime o kojem ćemo još dosta čuti. Treći je završio Lars Enockl, sa 32 minute zaostatka, isto na KTM “cvaji”.

mario-ramon-finished-in-second-place-at-hell-s-gate

snow-fall-at-hell-s-gate-hard-enduro

hell-s-gate-2015-final-6

hell-s-gate-2015-final-8

Prethodni članakTAS Tyco BMW S1000RR
Sljedeći članakSBK test – Phillip Island