Husqvarna predstavila Supermoto FS 450

1

Husqvarna se vraća u svijet supermota predstavljanjem novog FS 450, s tehnološki naprednim agregatom baziranom na motokros modelu FC 450. Bitan je to korak za Husqvarnin supermoto odjel koji se ovim modelom opremljenim vrhunskim trkaćim komponentama i službeno vraća u supermoto svijet.

FS 450 ne nosi revolucionarne promjene ali gledajući specifikaciju primjetno je da su svi detalji pomno odabrani i da tu ne može biti greške. Okvir motocikla napravljen je od krom-molibdenih cijevi što je još uvijek dobitna kombinacija po pitanju omjera čvrstoće i težine, pogotovo u kombinaciji sa stražnjom vilicom od prešanog aluminija. Ovjes je “kućni” odnosno i FS 450 je opremljen WP-om koji je za taj model i posebno dorađen prema zahtjevnim supermoto postavkama. Stražnji WP amortizer je kao i prednje vilice promjera 48mm i hodom od 280 mm potpuno podesiv što garantira izvrsne performanse motocikla te preciznost upravljanja i konzistentnost u svim uvjetima.

Agregat obujma od 450 ccm preuzet iz FC 450, izuzetno jak i vrlo oštrih reakcija na gas, snage je 60 KS. Mjenjač je petostupanjski a motocikl je opremljen elektrostarterom, proklizavajućim kvačilom i Brembo radijalnim kočnicama. Ukupno gledajući, novoj Husqvarni FS 450 teško bi se mogla naći zamjerka jer se radi o motociklu koji će svojim performansama u potpunosti zadovoljiti amatere i veliku većinu profesionalnih vozača. Po pitanju dizajna, nova Husqvarna je dobila i nove grafike te bi se stvarno trebalo dobro potruditi da joj se nađe zamjerka. Najkraće bi mogli komentirati da FS 450 izgledom prati svoj karakter: moderno, oštro i moćno.

FS 450 biti će raspoloživ od listopada 2014 a cijena bi se trebala kretati oko 9.800 EUR za njemačko tržište.

2

5

6

4

Prethodni članakKTM RC 390
Sljedeći članakCairoli na KTM 350 SX-F osvojio osmi naslov