Knox Meta-Sys

Iako još uvijek nedovoljno poznat u našim krajevima, britanski Knox slovi za jednog od najvećih proizvođača zaštitne opreme za motocikle. Osim samostalne kolekcije, njihove protektore laktova, ramena i leđa možete naći u velikom broju jakni ali i druge zaštitne opreme renomiranih proizvođača.

Knox uvijek nudi inovativna rješenja, sjetimo se samo danas popularnog neck brace-a u kojem je Knox odigrao jednu od pionirskih uloga, i vrlo praktičnog štitnika prsa o kojem smo pisali kada se pojavio, prije nekoliko godina. Za razliku od većine konkurencije čiji su body armour-i, odnosno “majice” s protektorima, danas nezaobilazni dio off-road opreme, prilično robusni i za mnoge nepraktični, Knoxovi su rađeni od vrlo tankog i elastičnog materijala što ih čini puno prihvatljivijima jer ih gotovo niti ne osjećate na sebi a istovremeno pružaju punu zaštitu. Zbog svoje lake konstrukcije i prozračnosti u ljetnim mjesecima su gotovo nezamjenjivi. Još jedan izuzetno bitan detalj kojeg će off-road vozači znati cjeniti je i mogućnost trenutnog odvajanja kornjače i štitnika prsa. Na taj način body armour možete nakon svake vožnje gurnuti u mašinu za pranje rublja što će ekipa s kojom se voziti znati cjeniti.

 

 

Novost u Knoxovoj ponudi je Meta-Sys, nova generacija leđnih protektora koja se sastoji od četiri dijela koji se samostalno kreću i omogućuju maksimalnu pokretljivost u svim smjerovima. U odnosu na prethodne modele, zaštitna površina je povečana, pogotovo na područjima lopatica i oko ramena. Novost je i mogućnost “rastezanja” do 60 mm u dužinu čime se u sagnutom sjedećem položaju u potpunosti pokrivaju cijela leđa. Što se tiče materijala, Meta-Sys nudi drugu generaciju hibridne tehnologije zaštite pri čemu kombinira čvrstu polipropilensku vanjsku ljusku i Flexiform +, unutarnji sloj za vrhunsku energiju apsorpcije. I kod Meta-Sys-a je leđna podstava odvojiva i periva u perilici.

Na cijelu kolekciju Knox opreme koju možete pogledati u Moto Opremi, Kustošijanska 19B, kupovinom do kraja godine ostvarujete popust od 10%.  http://www.moto-oprema.hr/index.php?route=common/home

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakHells Gate 2013
Sljedeći članakHonda Mini Street Extreme 125