KTM – rekordnih 158.760 prodanih motocikala

Još jedan proizvođač bilježi rekordan porast prodaje u prošloj godini, ovaj put se radi o KTM-u i porastu od 28%. U brojkama bi to bilo 158.760 prodanih primjeraka. U financijskom rezultatu radi se o 864mil€ fakturirane vrijednosti pri čemu raste i tržišni udio KTM-a na europskom tržištu što je posebno važno s obzirom da trend prodaje motocikala u Europi prilično oscilira. Porast se odnosi i na nova tržišta, konkretno Indiju i SAD gdje vrlo agresivan marketing., širok izbor ponude i najbitnije, vrhunski motocikli očito donose iste takve rezultate.

Izvrsni rezultati i širenje tržišta dovelo je u KTM tijekom prošle godine 294 nova zaposlenika, od toga 182 u sjedištu u Austriji. Bitno je napomenuti i da su investicije porasle za skoro 47% odnosno dosegle  brojku od respektabilnih 85 milEUR.

 

 

KTM-ov management je među prvima prepoznao tržišne tokove te se vlasničkom strukturom i gamaom novih proizvoda okrenuo ka Aziji koja u ukupnom rezultatu ne samo da pokriva pad prodaje na starom kontinentu nego i u ukupnom rezultatu bilježi porast. Prema statistikama potvrđenim od KTM-ovog CEO, indijsko tržište je u 2012. godini naraslo deset puta a najprodavaniji motocikl je Duke 200. Za one koji prate statitstiku, napomenimo još da je tržišni udio KTM-a u Europi u 2012. godini dosegao respektabilnih 7,5%.

 

 

 

 

Prethodni članakSBK trening u Jerezu
Sljedeći članakPredstavljen Yamaha MotoGP team 2015