KTM najavio ulazak u MotoGP u 2017

Nakon povratka Suzukija slijedeće godine te nedavnih vijesti koje govore kako u Apriliji ozbiljno razmišljaju svoj povratak u MotoGP malo ubrzati odnosno da bi već slijedeće godine sudjelovali na nekoliko utrka, u razgovoru za Speedweek, CEO KTM-a Stefan Pierer najavio je kako bi se promjenom pravila i KTM uključio u to prestižno natjecanje u sezoni 2017. Bio bi to veliki korak za KTM, trenutno najbrže rastućeg proizvođača motocikala, iako prvi pokušaj u 2005. godini nije završio uspješno. Upravo zato je i naglašeno kako bi ovaj puta strategija bila vrlo slična onoj iz Moto3 gdje KTM ne bi nastupao s tvorničkim timom već bi ostao u po strani gurajući u prvi plan privatne timove kojima bi dobavljali agregate odnosno kompletne motocikle.

KTM-ov novi motocikl opremljen V4 agregatom radnog naziva RC16 i unificiranom Magneti Marelli elektronikom koja bi trebala anulirati tehničke razlike između, uvjetno rečeno jačih i slabijih timova, trebao bi biti spreman sredinim slijedeće godine a prema planu je predviđeno da bi iste godine debitirao u MotoGP klasi kroz wild card nastupe.

Zanimljiv je i podatak kako u KTM-u planiraju proizvesti 100 primjeraka RC16 za privatne klijente pri čemu bi to zapravo bilo nešto kao serijski Superbike motocikl snage preko 200KS na zapreminu od 1.000 ccm. Cijena je naravno sitnica, između 150.000 i 200.000 EUR. :)

stefan-pierer-e-kurt-trieb

ktm-motor

 

 

Prethodni članakCrutchlow na Hondi u 2015
Sljedeći članakDucati Scrambler