L. Dainese prodao tvrtku Investcorpu

Iako nama kako krajnjim kupcima ta informacija neće biti od posebnog značaja, zanimljivo je pročitati da se u moru talijanskih svjetski poznatih brandova prodanih stranim investitorima od sada nalazi i Dainese. Utemeljitelj tvrtke, Lino Dainese, postigao je sporazum sa Investcorpom o prodaji većinskog vlasničkog paketa za 130 milEUR ali ostaje u tvrtki kako bi pomogao u razvoju inovativnih proizvoda, posebno D-Air projekta.

Poznati talijanski brand sada je u vlasništvu tvrtke prisutne na burzi u Bahreinu, koja se bavi s tri područja ulaganja: u poduzeća, nekretnine i osiguranje a koja je u portfelju sredinom ove godine upravljala s 11,4 milijarde eura. Moguće da je ovo prelazni period odnosno da će Dainese nakon eventualne reorganizacije uskoro ponovno naći novog vlasnika.

Biti će zanimljivo vidjeti hoće li Dainese oprema i dalje biti promovirana od njihovog dugogodišnjeg manekena, Valentina Rossija. Naravno da iza svega stoje financijski razlozi koji očito ni trenutnom vlasniku nisu problem ali postojala i prilično jaka povezanost Rossija i obitelji Dainese koja će sada vjerojatno biti u najmanju ruku “preispitana”.

 

186674741_2005-logo_dainese

Prethodni članakMotoGP – Valencia 2014
Sljedeći članakMelandri potpisao za Aprilia MotoGP team