Lorenzo i Yamaha potpisali dvogodišnji ugovor

UPDATE 7/8/14:
Dvogodišnji ugovor ipak je potpisan a u medije su, svjesno ili manje svjesno :) ,  puštane razne kombinacije. Kako bilo, sada je sve službeno pa ćemo u slijedeće dvije godine gledati Rossija i Lorenza dok će s druge strane isto tako najvjerojatnije biti Marquez i Pedrosa.
Iako se pisalo da Lorenzo napušta Yamahu i da bi trebao prijeći u Ducati, izgleda da su točnije bile informacije da pokušava naći zajedničko rješenje s Yamahom. Prema novim informacijama, Lorenzo će potpisati ugovor Yamahom na još godinu dana. Sezona mu je u svakom slučaju za zaborav ali realno i nema boljih opcija u trenutnom prvenstvu dva proizvođača.
Najava da Ducati slijedeće godine, konkretno vać na prvom treningu u Sepangu, predstavlja potpuno novi D16 pokrenula je priče o Lorenzovom mogućem odlasku. Poučen Rossijevim ne baš dobrim iskustvom, moguće je da prvo želi vidjeti što će stvarno biti od velikih najava konkurentnog motora iz Borgo Panigalea dok s druge strane vjerojatno i Yamaha uzima odstupnicu jer Rossi je potpisao na dvije godine što ih marketinški i dalje drži na vrhu pa trebaju još samo naći vozača koji će pobjediti Marqueza. :)

Lorenzovi dosadašnji ugovori s Yamahom uvijek su bili potpisivani na dvije godine, a do sada im je donio dva naslova prvaka i 31 pobjedu. Očekivalo se da će Lorenzo karijeru završiti u Yamahi no razočaravajući rezultati utjecali su da obostrano počinju puhati neki novi vjetrovi. Kako god završi ova priča, nadamo se da ćemo Lorenza gledati još koju godinu u vrhunskom motosportu, bilo u plavoj ili crvenoj boji jer službeno je ovako…

2014-motogp-lorenzo-denies-ducati-pre-contract-rumors-officially-75157_1

 

… a moglo bi biti i ovako. :)

jorge-lorenzo-ducati-motogp-c

 

 

 

 

Prethodni članakYamaha MT-07
Sljedeći članakAfrica Twin by T. Jakus