Marquezu negativan bod

Redovna press konferencija prije VN Malezije u Sepangu bila je prilika na kojoj su vozači komentirali odluku vodstava Moto GP-a da se Marquezu nakon greške i rušenja Pedrosa na prošloj utrci u Aragonu dodijeli jedan negativan bod. Marquez je prihvatio kaznu ali i komentirao kako to sigurno neće promjeniti njegov način vožnje, Rossi se kratko složio s odlukom, dok je Lorenzo iskoristio trenutak u kojem je sarkastično komentirao odluku na način da je predložio da se Marquezu umjesto oduzimanja doda jedan bod kako bi mladi vozači iz Moto3 i Moto2 iz toga izvukli primjer kako je bitna jedino opasna i za publiku atraktivna vožnja dok o sigurnosti vozača uopće ne treba razmišljati.

Ne želimo komentirati izjavu ali sigurno će se naći mnogobrojni kritičari koji će i ovaj Lorenzov istup okarakterizirati frustracijom mladim sunarodnjakom i njegovim gotovo dobivenim prvenstvom.

Obzirom da ja Marquezu ovo drugi put da je penaliziran, nakon dva negativna boda zbog nepoštovanja odluke sudaca na stazi u Silvestone-u, fali mu još jedan čime bi slijedeću utrku startao sa zadnje pozicije.

99lorenzo_s1d0514_slideshow_169_jpg_650

Prethodni članakDucati 1199 Panigale Senna
Sljedeći članakDunlop RoadSmart 2