Maserati GranTurismo

Rijetki su automobili koji se mogu pohvaliti razinom udobnosti, elegancije i kvalitete materijala interijera kao što je Maserati. Istina, danas je razlika puno manja ali sjećamo se vremena kad je Maserati bio referenca po tom pitanju. Prema prvim fotografijama unutrašnjosti novog GranTurisma možemo zaključiti da niti on neće odstupati od tradicije, pogotovo što je dizajn već poznat iz modela Grecale. Oba modela dijele središnju konzolu s povećim zaslonom infotainmenta ispod kojeg se nalazi i dodatni preko kojeg se upravlja klima uređajem.

Vanjskom izgledu također je teško naći zamjerku, profinjenost i eleganacija koju je novi GranTurismo naslijedio od svog prethodnika spada u sami vrh dizajna za poklonike sportskih automobila koji ne moraju nužno biti “vrištati” agresivnim dizajnom i odabirom boja.

Pogonski agregati već su predstavljeni prošle godine, kreću od Modene sa 3.0 V6 benzinskim agregatom od 490 KS i 600 Nm dok će snažniji Trofeo raspolagati sa 550 KS i 650 Nm. Vrh ponude ostavljen je za elektriku, pod nazivom Folgore krije se potpuno električni GT snage 761 KS i 1350 Nm.

Prethodni članakHondu MotoGP u novoj sezoni prati Akrapovič
Sljedeći članakNovi KTM 1290 Super Duke GT