Moto Puls Katalog 2018. na kioscima!

 

Možda se ove godine izrada opsežnog Moto Kataloga i odužila mrvicu više nego što je uobičajeno, ali možda za to postoji i opravdanje. Naime, po prvi put otkad je tog godišnjeg izdanja, a ovo je već 14. po redu, premašena je brojka od 800 uvrštenih motocikala.

Od 2018. su Euro4 norme postale (polu)obavezne i za modele do 50 ccm, što je malo prorijedilo ponudu skutera, ali svejedno ćete pronaći informacije o njih dvjestotinjak, pa tako dolazimo do brojke od više od tisuću vozila. Među njima i dalje debelo prevladavaju ona na dva kotača, ali svake je godine sve više i onih sa tri gume. Može i sa četiri, ako se naginju u zavoju i troše do rubova.

Osim toga, prošle jeseni je moto industrija ponovo dobro rodila, pa je skoro svaki četvrti predstavljeni model ujedno i novitet za 2018. Dakako, sve to je, osim fotografijama i tekstovima, popraćeno i tablicama s detaljnim tehničkim podacima i cijenama.

U usporedbi s prošlogodišnjem izdanjem, u Moto Puls Katalogu za 2018. više stranica otpada na motociklističku obuću, odjeću i rukavice, ali i na kacige, gdje se, recimo, po prvi put mogu naći proizvodi kultnog američkog proizvođača Bell, a vratio se i nekoć popularan talijanski Suomy. Kao i uvijek, tu se i gume, kao i razne druge stvari – od „pederuše“ do seta kofera, od punjača akumulatora do lubrikanata – kojima možete opremiti, ukrasiti, očistiti ili podmazati svoj motocikl.

Uglavnom, na 268. strane imate sve od A do Z, odnosno od Akrapoviča do Zongshena, a ako nešto i nije uvršteno u Moto Puls Katalog za 2018., moglo bi biti da ni nije posebno važno. Uživajte u čitanju ili barem redovitom listanju.

 

Prethodni članakDunlop novitet za 2018 – TRAILSMART MAX
Sljedeći članakMotoGP 2018 testovi u Sepangu