MotoGP – Aragon 2018

www.motori.hr

Najbolje kvalifikacije u Aragonu odvozili su Lorenzo i Dovizioso ispred Marqueza dok su Yamahe, posebno Rossijeva, i dalje nastavile tonuti jer se ne pamti Rossijevo 17. startno mjesto.

Prvi zavoj nakon starta bio je prezahtjevan za Lorenza koji je proširio putanju zbog gužve pri čemu mu je proklizao stražnji kotač. Uslijedio je nezgodan highside, po viđenom bez posljedica. Nekoliko krugova kasnije na istom mjestu odustao je i Crutchlow nakon priklizavanja prednjeg kotača.

Utrku je vodio Dovizioso s Marqezom na drugom mjestu dok je iza njih bio zanimljiv raspored: Ianone, Rins, Pedrosa, Espargaro, Petrucci… Ritam nije bio pretjeran, čuvale su se gume za završnicu. Nakon 10 krugova Rossi se uspio probiti do 9. mjesta, i dalje bolje od timskog kolege Vinalesa koji je trebao startati iz četvrtog reda ali je krenuo iz petog, tri mjesta je izgubio zbog kazne koju je dobio na kvalifikacijama.

Do ulaska u zadnjih deset krugova nije bilo promjena poretka. Tada je Marquez prvi puta napao i prešao u vodstvo. Obojica su se odvojila od pratećih Suzukija međutim dok je Dovi vratio, pa onda opet Marquez… Rins i Ianonne su se vratili u igru. Na petom mjestu bio je usamljeni Pedrosa a tvorničke Yamahahe na 9. i 10. mjestu. Odlično šesto mjesto držao je Espargaro na Apriliji.

Ulaskom u zadnjih pet krugova počela je borba u koju se uključio i Ianonne koji je na trenutak čak i vodio utrku. I Rins je također bio vrlo blizu, na četvrtom mjestu. Ponovno je uslijedila borba za prvo mjesto koju je u tom trenutku, dva kruga do kraja, vodio Marquez. Bez međusobnih pretjecanja vodećih, Suzukiji nisu mogli pratiti ritam. Međutim nije to mogao niti Dovizioso koji do kraja ipak nije uspio ubrzati niti doći do prilike za napad te je ovogodišnja utrka u Aragonu pripala Marquezu. Osim 25 novih bodova, posebno je bio sretan zbog pobjede na domaćoj stazi.

Nastavak prvenstva je za dva tjedna kada MotoGP privremeno seli u Aziju…

 

 

Prethodni članakDucati jesenska akcija i mogućnost zaposlenja
Sljedeći članakDucati & Venom