MotoGP – Argentina

Marquez je dominirao na treninzima i kvalifikacijama druge utrke sezone u Argentini, pratili su ga Vinales i Dovizioso ali je i Rossi uspio stići do četvrtog startnog mjesta.

I u utrci je Marqez krenuo agresivno te već od početka počeo stvarati prednost. Doviziosa je na drugom mjestu na kratko prešao Rossi ali prvi ravni dio vratio je Ducatiju drugo mjesto. Rossija je nakon toga prošao i Miller, na kratko i Morbideli a napad Crutchlowa nije bio izvediv jer je dobio kaznu prolaska kroz box zbog jump starta. Vrlo loš start za Vinalesa ali i za Lorenza koji je u prvi zavoj ušao zadnji.

Dovizioso je relativno brzo odustao od borbe za prvo mjesto s obzirom da je Marquez nakon šest krugova imao prednost od oko 4 sekunde. Jedini tko je krenuo u lov bio je Rossi ali je ponovno prolazak Dovija trajao do prvog ravnog dijela. Na četvrtom mjestu bio je tada još stabilan Morbideli, iza njega su borbu vodili Miller, Petrucci i Vinales.

Marquezova prednost rasla je i dalje, 12 krugova prije kraja na nekih osam sekundi premda je i dalje vozio stalnih 1.39.7 za razliku od Rossija kojem su na drugom mjestu svi krugovi bili preko 1.40.

Iako je pobjednik bio odlučen od početka, sve pohvale idu Rossiju za pravu borbu s evidentno bržim Doviziosom iako mu se pet krugova prije kraja približio Petrucci a s njim Rins i Miller.

Drama u zadnjem krugu počela je napadom Rossija na Doviziosa i prolaz nakon kojeg Dovi više nije imao šansu vratiti u svom stilu kao u završnicama s Marquezom. U isto vrijeme došlo je do kontakta Vinalesa i Morbidelija nakon kojeg su obojica pali.

Slijedeća utrka vozi se za dva tjedna u Americi.

motori.hr

Prethodni članakMotobox od sada i u Zagrebu
Sljedeći članakNovi Moto Puls na kioscima