MotoGP – Austria 2023

Prvi dan treninga na Red Bull Ringu s odvoženih 1.28.533 najbrži je bio Bezzecchi a pratili su ga Vinales i Bagnaia s malim zaostatkom. Drugog dana je na Pole positionu završio Bagnaia ispred Vinalesa i Bindera dok su iz drugog reda startali Miller, A. Marquez i Marini.

U Sprint utrku od 14 krugova najbolje je ušao Bagnaia ispred Bindera i Millera ali je došlo do pada nekoliko vozača u prvom zavoju pa je pokazana žuta zastava. Nakon četiri kruga su se Bagnaia i Binder odvojili na više od sekunde ispred Marinija, Martina i Millera. U sedmom krugu je pri pokušaju prelaska Martin srušio Marinija čime je i drugi VR46 vozač završio utrku. Do tada je i Bagnaia odmaknuo Binderu na više od sekunde tako da u završnici nije bilo većih iznenađenja s obzirom da su prva trojica ušla s priličnim razmakom pa je Bagnaia mirno potvrdio novu pobjedu ispred Bindera i Martina.

Vrlo sličan razvoj događaja dočekao nas je i u nedjeljnoj GP utrci. Bagnaia je dominirao od početka i nitko mu nije mogao parirati, Binder dao sve od sebe i pokušavao na domaćoj KTM stazi ali jednostavno je razlika bila prevelika pa je Talijan osvojio novih 25 bodova i time povećao razliku u ukupnom poretku. Slijedili su ih Bezzecchi i Marini koji su nakon subotnjih padova, reklo bi se obojica ne svojojm zaslugom, u nedjelju ipak na utrci pokazali da i na satelitskim Mooney VR46 Ducati mogu biti pri samom vrhu. Iza njih je ciljem prošao A. Marquez pa zatim Vinales koji je također u subotu morao platiti cijenu Martinove greške.

Nastavak prvenstva slijedi za dva tjedna na stazi u Barceloni.

Prethodni članakFORMULA STUDENT ALPE ADRIA U VELIKOJ GORICI
Sljedeći članakTrka za dobitkom