MotoGP – Catalunya

www.motori.hr

Intenzivno razdoblje obilježilo je Lorenzovu karijeru u zadnje vrijeme. Nakon očekivane najave raskida ugovora sa Ducatijem, kada ga je dobar dio javnosti već otpisao, prvo je nadmoćno pobijedio u Mugellu, nakon toga je kao bomba odjeknula vijest o prelasku u Hondu a na prvoj slijedećoj utrci u Barceloni zabilježio je novi Pole position, prvi na Ducatiju. Razlike između Lorenza, Marqueza i Doviziosa bile su minimalne, a previše nisu zaostajali ni ostali iz drugog startnog reda što je navijestilo zanimljivu utrku.

Start je bio dosta bitan jer osim što odlično starta, nije rijetko da se Lorenzo u takvim trenutcima odvoji i više ga nije moguće dostići. Za to se pobrinuo Marquez koji je poveo no to je trajalo samo jedan krug kad se Lorenzo probio do vrha. Na trenutak je vodio i Ianonne ali je na kočenju proširio putanju, zaredalo je par grešaka te je ubrzo izguran iz vodeće grupe u kojoj su ostali Lorenzo, Marquez, Dovi i Rossi.

Nakon pet odvoženih krugova Marquez je minimalno smanjivao Lorenzovu prednost ali su se njih dvojica odvojila od Dovija odnosno Rossija. U pokušaju da malo pojača ritam Dovi je proklizao i pao. Cijeli vikend je izgledao odlično ali ovaj pad će znatno utjecati na njegove šanse za osvajanje prvenstva.

Za peto mjesto borili su se Pedrosa i Petrucci, uskoro im se prišuljao i Crutchlow dok je ispred njih Rossi vozio usamljen na trećem mjestu. Već nakon deset odvoženih krugova Marquez se izgleda pomirio s tim da će završiti na drugom mjestu jer je zaostajao za Lorenzom oko 1,5 sekundi, iza njega je ostao Rossi sa koro četiri sekunde razlike tako da je  trebao odvoziti mirno do kraja i uzeti 20 bodova.

Promjena poretka u završnici odnosila se na Crutchlowa koji se probio na četvrto mjesto dok su mjesta na podiju bila zacementirana. Iako je Marquez znatno usporio u zadnjem krugu Rossi ga nije mogao prestići. Nova pobjeda za Lorenza, Marquez drugi, Rossi treći. Nismo gledali posebnu zanimljivu utrku, nadamo se nas za dva tjedna u Assenu ipak čeka više akcije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakNovi zastupnik Termignoni ispušnih sustava
Sljedeći članakWSBK – Laguna Seca 2018